The Old Guard #5

Εκρηκτικό κλείσιμο!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

The Old Guard #5

WriterGreg RuckaArtistLeandro FernandezPublisherImage Comics

Με το πέμπτο τεύχος, κλείνει το πρώτο arc του πολεμικού comic με τους αθάνατους μισθοφόρους. Και ο τρόπος που κλείνει είναι εκρηκτικός. Οι πρωταγωνίστριες δραπετεύουν από το κτίριο των “κακών”, μόνο για να επιστρέψουν, μαζί με έναν μετανιωμένο Booker, ώστε να σώσουν τον Joe και τον Νicky.

Το σενάριο, αναμενόμενα από τον Greg Rucka, είναι δυναμικό και οι στιγμές της αλληλεπίδρασης και του δεσίματος των χαρακτήρων, απλά το κάνουν πιο ρεαλιστικό και καλύτερο. Τέλος, δε, οι “δεύτερες ευκαιρίες” που δίνονται, τού προσφέρουν ακόμη μεγαλύτερο βάθος.

Το σχέδιο του Leandro Fernández, ομολογουμένως, πρέπει να το συνηθίσεις. Χωρίς πολλές λεπτομέρειες και με αρκετές σκιές, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί “ιδιαίτερο”. Από την άλλη, έχει έναν ευχάριστο ρεαλισμό. Χωρίς “σεξοβόμβες” γυναίκες και “υπερμουσκουλάτους” άντρες, φαίνεται αρκετά αληθινό και “βρώμικο”, όπως ταιριάζει σε πολεμιστές. Απλά, προσέξτε τις μύτες των χαρακτήρων.

Συνολικά, το THE OLD GUARD μάς έδωσε μια πολύ καλή πρώτη ιστορία, που τα περιείχε όλα – γνωριμία με τους χαρακτήρες, origins, τη νέα στην παρέα, προδοσίες και δράση. Το μόνο κακό είναι ότι ο πήχής έχει ανέβει πολύ ψηλά για τη συνέχεια.

Μένει μόνο να δούμε. Και όπως λέει και ένα αγαπημένο μου role-playing game, “War is hell and the life of an immortal soldier should thus be endless hell”.