Secret Empire #7

Snap. Pun Intended.
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Secret Empire #7

WriterNick SpencerArtistAndrea SorrentinoPublisherMarvel Comics

Φτάσαμε αισίως στο 7ο τεύχος του μεγάλου event της Marvel. Το τεύχος αρχίζει με ένα μονόλογο της Captain Marvel, που εύκολα θα μπορούσε να απευθύνεται στους απανταχού οπαδούς της εκδοτικής.

Black Widow και Miles Morales προχωρούν στο σχέδιο τους, ενώ αποκαλύπτεται η ταυτότητα του μυστηριώδους γέρου που είδαμε στα προηγούμενα τεύχη. Ο Punisher αντιμετωπίζει την Black Widow, με τον Sorrentino να έχει κέφια, ενώ στη συνέχεια, ένας ακόμη αχρείαστος θάνατος (μέσω του παλιού καλού σπασίματος λαιμού) έρχεται να προστεθεί στους πολλούς που έχουμε παρακολουθήσει ανά καιρούς. Δεν λυπούμαστε, καθώς, όπως είναι γνωστό, θάνατος είναι θα περάσει… Το φινάλε αφήνει τον Cap συναισθηματικά ευάλωτο αλλά και πιο αποφασισμένο από ποτέ, ενώ οι παράλληλες σκηνές, που φαίνεται να εκτυλίσσονται μέσα στο μυαλό του Steve Rogers, αφήνουν να εννοηθεί πως έρχονται ανακατατάξεις.

Για να μη δουλευόμαστε, δεδομένου ότι το MARVEL LEGACY βρίσκεται προ των πυλών, τίποτα απ’ όσα συμβαίνουν στη συγκεκριμένη ιστορία δεν φαίνεται να έχει κάποια αξία. “In the end it doesn’t really matter”, που λέει και ένα από τα 5-10 συγκροτήματα του οποίου τους στίχους δεν πίστευα πως θα παραθέσω ποτέ. Πολλοί ήρωες ετοιμάζονται να επιστρέψουν, ενώ παράλληλα διαβάζουμε μια ιστορία στην οποία κεντρικό ρόλο έχει το Cosmic Cube. Δεν θέλει και πολύ μυαλό για να κάνεις τη σύνδεση.

Το SECRET EMPIRE μπορεί να είναι καλογραμμένο και καλοσχεδιασμένο, αλλά παραμένει κάπως ανέμπνευστο, ενώ, λόγω των αποκαλύψεων που έχουν γίνει, στερείται πλήρως του στοιχείου της έκπληξης. Κάποιου είδους reboot φαίνεται πως έρχεται και, αν θέλετε τη γνώμη μου, not a moment too soon.