The Flash #27

Ένα showdown επικών διαστάσεων
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

The Flash #27

WriterJoshua WilliamsonArtistsPaul Pelletier, Howard PorterPublisherDC Comics

Μετά τη σύντομη “βουτιά” του στο Negative Speed Force, στο προηγούμενο τεύχος, ο Barry επιστρέφει πιο αποφασισμένος από ποτέ, για να αντιμετωπίσει τον Reverse Flash. Εκμεταλλευόμενος τις νέες δυνάμεις του, κατατροπώνει τον Thawne, σε σημείο που παίρνει την ταχύτητα από το σώμα του, με την Iris να δίνει το τελειωτικό και θανατηφόρο χτύπημα. Το Negative Speed Force, όμως, επηρέασε τον Barry πολύ περισσότερο απ’ όσο νόμιζε, και σε συνδυασμό με νέες αποκαλύψεις, η ζωή του ετοιμάζεται να πάρει μια τροπή προς το χειρότερο.

Η σκιαγράφηση των δυο πρωταγωνιστών, σε αυτό το τεύχος, πέραν του ότι είναι ιδιαίτερα επιτυχημένη και καλογραμμένη, είναι κάτι που έλειπε καιρό από ένα comic του Flash. Η αλλοφροσύνη και το μίσος του Barry, η διπολική ψυχοσύνθεση και πρωτόγνωρη ειλικρίνεια του Thawne, είναι πέρα για πέρα νέες αποχρώσεις για τους χαρακτήρες, αλλά τόσο καλοστημένες και αληθινές, που δεν ξενίζουν, αντιθέτως κινούν το ενδιαφέρον. Αποκορύφωμα του τεύχους, οι σκηνές μάχης, με τον Pelletier, κυρίως, να μας χαρίζει πολλά εντυπωσιακά panels, ενώ ο Porter αποδίδει πολύ έξυπνα τον νέο Flash, με ανάλογα σκοτεινό και απειλητικό ύφος.

Δεν ξέρω κατά πόσο το νέο status quo θα παραμείνει ως έχει (μάλλον όχι για πολύ), πάντως το THE FLASH #27 είναι σίγουρα από τα καλύτερα τεύχη του Rebirth volume και αξίζει την προσοχή σας.