Elsewhere #1

Μια εναλλακτική θεωρία για το μύθο της Amelia Earhart

Η Amelia Earhart, μία πρωτοπόρος γυναίκα πιλότος στις αρχές του 20ου Αιώνα, εξαφανίζεται το 1937, σε μία απόπειρά της να γυρίσει τον κόσμο με το αεροπλάνο της. Δεν βρέθηκε ποτέ και διάφορες θεωρίες έχουν βγει για το τι έγινε, αν και η κοινή λογική λέει πως απλά έπεσε στον Ειρηνικό με το αεροπλανάκι της.

Άλλη μία ενδιαφέρουσα θεωρία μας παρουσιάζεται εδώ, στο ELSEWHERE. Θα επανέλθω σε αυτό το θέμα σε λίγο, όμως, γιατί αρχικά καλό είναι να πούμε που βρισκόμαστε! Είμαστε στον Korvath – το οποίο δε ξέρω αν είναι πλανήτης ή πόλη – όπου βλέπουμε δύο αλυσοδεμένους τύπους να τρέχουν στο σκοτάδι, για να κρυφτούν και να μη τους βρουν εκείνοι που τους αλυσοδέσανε. Αυτοί είναι ακόλουθοι του Lord Kragen, ο οποίος, απ’ ό,τι φαίνεται, είναι ο τυραννικός, σκληρός, αιμοδιψής και κακός άρχοντάς τους. Και αυτοί οι δύο είναι κάτι σαν επαναστάτες που κατάφεραν να δραπετεύσουν. Το παρουσιαστικό τους δεν είναι καθόλου ανθρώπινο, αλλά ανθρωποειδές με τρίχωμα, μυτερά αυτιά και πολύ κουλ μπλε τατουάζ (ή σημάδια).

Όπως μάλλον υποψιαστήκατε, καθώς τρέχουν στο δάσος, πέφτουν πάνω στην Amelia, η οποία είχε σωθεί από την πτώση του αεροπλάνου της, με το αεροπλάνο και τον συνοδοιπόρο της, τον Fred, να λείπουν. Απορημένη σχετικά με το που βρίσκεται και τι συμβαίνει, αποφασίζει να ακολουθήσει αυτούς τους δύο καλοκάγαθους τυπάκους, τον Cort και τον Tavel, με σκοπό να βρουν τον Fred. Υποψιάζονται πως βρίσκεται στο κάστρο του Lord Kragen και δημιουργούν μία κατάσταση ομηρίας της Amelia, για να μπει και να ψάξει τον Fred. Και έτσι γίνεται, αλλά τελικά δεν τον βρίσκει…

Συναντά, όμως, ένα άλλο πολύ μυστηριακό όνομα που έχει προβληματίσει κόσμο και αρχές το 1971, τον D.B. Cooper – όπως τον αποκαλούν. Έναν άνθρωπο που είχε κάνει αεροπειρατεία σε ένα boeing και εξαφανίστηκε με το αλεξίπτωτό του. Άραγε, τί να είναι αυτό το μέρος που μαζεύονται όσοι χάνονται στους ουρανούς; Και πώς γίνεται δύο άτομα διαφορετικών χρονικών περιόδων να βρέθηκαν ταυτόχρονα εκεί;

Το όλο θέμα φαντάζει κάπως ενδιαφέρον, ειδικά αν συνεχίσει έτσι και στην πορεία. Time traveling, ή απλά παράλληλη διάσταση, ή κάτι τελείως διαφορετικό! Ό, τι και αν είναι, θα με κάνει να διαβάσω και το δεύτερο τεύχος. Συν πως η απεικόνιση των γνώριμων προσώπων, αλλά και της δημιουργίας ενός τελείως ξένου και διαφορετικού μέρους, εξωγήινου ίσως, είναι πολύ όμορφη. Προσωπικά, μου αρέσει πολύ η Amelia και ο τρόπος που απεικονίζεται εδώ πέρα.

Τελικά, ήταν μια ευχάριστη ανάγνωση και μια απρόσμενη εξέλιξη ιστορίας.