Haikyu!! Volume 15

Πρόκριση στους ημιτελικούς!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Haikyu!! Volume 15

Writer/ArtistHaruichi FurudatePublisherViz Media

Το Karasuno κερδίζει το Wakutani Minami και προκρίνεται στα ημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του παιχνιδιού μεταξύ των Aoba Joshai και Date Tech. Μετά την άνετη επικράτηση του Aoba Joshai, έρχεται η ώρα του ημιτελικού, ενός από τα πιο σημαντικά παιχνίδια που έχουν δώσει έως τώρα οι ήρωες της σειράς. Το παιχνίδι είναι αμφίρροπο, με τις δύο ομάδες να είναι διαρκώς κοντά. Όμως, η ξαφνική αλλάγη του Aoba Joshai, που φέρνει στο γήπεδο ένα νέο και άγνωστο παίχτη, αλλάζει το παιχνίδι. Θα καταφέρει το Karasuno να ανατρέψει το παιχνίδι;

Το συγκεκριμένο volume με δίχασε. Από τη μία, το παιχνίδι μεταξύ του Karasuno και του Aoba Joshai είναι πολύ ενδιαφέρον. Έχουμε την εισαγωγή ενός νέου παίκτη, ο οποίος, αν και παίζει στην ίδια θέση με τον Hinata, αντιμετωπίζει με εντελώς διαφορετικό τρόπο τον ρόλο του στην ομάδα. Επιπλέον, μου άρεσε που πλέον ακόμη και οι αφανείς της ομάδας του Karasuno δε φοβούνται να πάρουν μεγάλες ευθύνες, ειδικά σε τόσο κρίσιμα παιχνίδια. Από την άλλη, θεωρώ πως η επιλογή του Haruichi Furudate να μας παρουσιάσει το παιχνίδι μεταξύ του Aoba Joshai και του Date Tech ήταν άστοχη. Ήταν αρκετά κουραστικό και σκότωσε την ένταση των προκριματικών. Τέλος, το σχέδιο για άλλη μια φορά ήταν πολύ ωραίο και αποτύπωνε όπως πρέπει την δράση και την ένταση των αγώνων.