Αction Comics #987

Ώρα για αποκαλύψεις!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Αction Comics #987

WriterDan JurgensArtistViktor BogdanovicPublisherDC Comics

Η αποκάλυψη της ταυτότητας του Oz ήταν κάτι που οι αναγνώστες της DC περίμεναν εδώ και ένα χρόνο, ο οποίος δεν στερήθηκε άλλων, εξίσου σημαντικών, αποκαλύψεων. Κάτι οι κινήσεις του Oz που επηρεάζουν τις ζωές πολλών ηρώων, κάτι η υποτιθέμενη σύνδεσή του με τους Watchmen που τους περιμένουμε όλοι πως και πως, δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς γιατί το Action Comics #987είναι τόσο σημαντικό. Και μπορώ να πω ότι κατάφερε να μην βρεθεί κάτω των περιστάσεων, αλλά να αποτελέσει την αρχή μιας ιστορίας με πολύ μέλλον μπροστά της, ακόμα κι αν ο Οz δεν ήταν αυτός που οι περισσότεροι περίμεναν.

Το πανέμορφο στην απλότητά του εξώφυλλο υπόσχεται ένα τεύχος γεμάτο ελπίδα και πραγματικά το μεγαλύτερο μέρος του αφιερώνεται στον Superman και στη θέση του στον κόσμο, λαμβάνοντας υπόψη τις απογοητευτικές τάσεις των ανθρώπων να ακολουθούν συχνά τα κατώτατα ένστικτα τους. Και, αν και ο Superman έχει γνωρίσει την σκληρή πλευρά της ανθρωπότητας ουκ ολίγες φορές, έχει πλέον αποδείξει ότι αυτό δεν τον σταματά από το να δίνει το καλό παράδειγμα και να μάχεται για ένα καλύτερο μέλλον. Ο Οz, όμως, είναι πεπεισμένος ότι αυτό θα αλλάξει και η απάντηση στο γιατί βρίσκεται στην ταυτότητά του.

Δε θα την αποκαλύψω, βέβαια, γιατί το τεύχος αξίζει να διαβαστεί με τον αναγνώστη στην άγνοια, αν και στην εποχή του internet είναι δύσκολο να αποφύγεις τα spoilers. Αλλά αξίζει να προσπαθήσει κανείς να τα αγνοήσει για την ώρα και να απολαύσει άλλη μια εξαιρετική πλοκή από τον Dan Jurgens με την εντυπωσιακή, ατμοσφαιρική τέχνη του Viktor Bogdanovic. Καλές αποκαλύψεις!