Thanos #10

Ένας άλλος κόσμος...
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Thanos #10

WriterJeff LemireArtistGerman PeraltaPublisherMarvel Comics

Στο τελευταίο τεύχος, ο Thanos υποβάλλεται σε μια δοκιμασία για την ζωή του, στο God Quarry, προκειμένου να ανακτήσει την δύναμη που χρειάζεται για να αντιμετωπίσει τον Thane, ο οποίος έχει ενωθεί με το Phoenix Force. Στην δοκιμασία αυτή, ο Thanos βλέπει μια εναλλακτική προσέγγιση της ζωής του, όπου ο ίδιος είναι μέλος και αρχηγός των Avengers, σύντομα όμως αντιλαμβάνεται τη φενάκη αυτή και αφυπνίζεται, με όλες τις ικανότητές του. Παράλληλα, ο Thane επιτίθεται στους Tryco και Nebula, αναζητώντας τον πατέρα του, έως ότου ο τελευταίος εμφανίζεται για την τελική αναμέτρησή τους.

Ο Thanos είναι σίγουρα από τους πιο ενδιαφέροντες και σημαντικούς villains της Marvel και, όπως οι περισσότεροι αυτής της κατηγορίας, συνήθως ο ίδιος τους ο εαυτός είναι που καταστρέφει τα πλάνα τους. Εδώ, όμως, ο Jeff Lemire χρησιμοποιεί με θετικό πρόσημο τον πρωταγωνιστή, του οποίου η αντίδραση, όταν καταλαβαίνει το όνειρο στο οποίο βρίσκεται, είναι πραγματικά ανεκτίμητη και τόσο αντιπροσωπευτική για τον εμμονικό χαρακτήρα του. Το ίδιο ισχύει και για τον Thane, φυσικά, ο οποίος διαφθείρεται σταδιακά, με όση περισσότερη δύναμη απορροφάει, με αποτέλεσμα να καταλήγει στο ίδιο μονοπάτι με τον πατέρα του – ένα twist που δίνει υπόσταση στο comic.

Το artwork των German Peralta και Rachelle Rosenberg είναι για άλλη μια φορά ιδιαίτερα προσεγμένο και αισθητικό. Με απλοϊκό σχέδιο, καλοστημένα panels και έμφαση στην απόδοση των προσώπων, το team καταφέρνει να αποδώσει τις σκηνές του comic με επιτυχία, ειδικά στο σημείο καταδίωξης του Τhane.

Άλλο ένα καλό τεύχος, σε έναν μέχρι στιγμής αξιοπρεπή τίτλο.