Secret Empire: Omega #1

Ένα δυνατό τεύχος για το aftermath του Secret Empire

Αφού ομολογήσω πως δύσκολα η Marvel με εντυπωσιάζει με τίτλους της, οφείλω να παραδεχτώ πως το SECRET EMPIRE OMEGA ήταν ένα πολύ δυνατό τεύχος. Για την ακρίβεια, θα προσθέσω πως υπηρέτησε με απόλυτη επιτυχία τον στόχο του. Το SECRET EMPIRE σαν event έχει τελειώσει και το OMEGA ανήκει στα aftermath τεύχη.

Το τεύχος έχει μια πολύ ιδιαίτερη και προσωπική αφήγηση. Υπάρχει voice over από τον Steve Rogers, που πηγαίνει να επισκεφτεί στην φυλακή τον κακό εαυτό του στην ουσία. Όλη η εξέλιξη του τεύχους γίνεται μέσα από την στιχομυθία του διαλόγου τους. Ο διάλογός τους είναι έντονος, με αναφορές στα γεγονότα που συνέβησαν κατά την διάρκεια του SECRET EMPIRE και με τους δυο συνεχώς να μιλούν για αξίες, ιδανικά, λάθη του παρελθόντος και ιδέες για έναν καλύτερο κόσμο. Έχοντας έναν τόσο δυνατό σκελετό, το τεύχος μας δίνει μια πολύ πρωτότυπη και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα αφήγηση. Παράλληλα με αυτά που λένε, βλέπουμε μερικά από τα γεγονότα στα οποία αναφέρονται ή γεγονότα που συμβαίνουν παράλληλα με τον διάλογό τους. Κάθε φορά που η αφήγηση παίρνει τα μάτια της από πάνω τους και μας δείχνει κάτι άλλο από τους δυο τους να μιλάνε, αλλάζει και το σκίτσο. Είναι εκπληκτικό το πώς οι δημιουργοί κάνουν establish τους διαφορετικούς χωροχρόνους, αλλάζοντας το οπτικό κομμάτι. Το αφηγηματικό αυτό τέχνασμα λειτουργεί άψογα και δίνει μια πολύ φρέσκια νότα στο τεύχος.

Πέρα από αυτό, βέβαια, το γεγονός πως το εν λόγω τεύχος φέρει το φορτίο του να μας δείξει το aftermath των γεγονότων του SECRET EMPIRE, είναι κάτι που από μόνο του το καθιστά ενδιαφέρον. Μετά τα τόσα πολλά και ιδιαίτερα κρίσιμα γεγονότα που είδαμε στο παρελθόν της σειράς, έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε το τι γίνεται από εδώ και πέρα. Το πώς συνεχίζουν την ζωή τους οι ήρωες αυτοί και το πώς προσαρμόζεται ο κόσμος. Επίσης, αυτό γίνεται με πολύ δυνατό τρόπο, καθώς υπάρχουν πολλές στιγμές κρίσιμου ενδιαφέροντος. Όπως όταν ο Steve Rogers μας περιγράφει την στιγμή που συνειδητοποίησε πως η ζωή του άλλαξε για πάντα. Όταν πήγε να σώσει ένα μικρό παιδί από τα χαλάσματα και εκείνο φοβήθηκε και αποτραβήχτηκε. Ή όταν βλέπουμε τον διάλογο ανάμεσα στον Hank McCoy και την Emma Frost, η οποία του λέει πικραμένη πως ο κόσμος δεν θα μάθει ποτέ τι έχει κάνει και ότι πάντα θα την θυμούνται σαν villain.

Έτσι, και μέσα από τον ιδιαίτερο τρόπο που ξεδιπλώνεται η αφήγηση, αλλά και μέσα από τα ίδια τα γεγονότα και τους διαλόγους, παίρνουμε μια πολύ καλή γεύση για το ποια είναι η κατάσταση τώρα και το τι έχει αλλάξει.