Ninjak #0

Mια χαρά jumping point
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Ninjak #0

WritersMatt Kindt, Christos GageArtistsFrancis Portela, Tomas Giorello, Roberto De La Torre, Khari Evans, Juan Jose Ryp, Sija Hong, MJ KimPublisherValiant

Μέσα στον πανικό που γίνεται στο σύμπαν της Valiant με καινούρια arcs, χαρακτήρες και ιστορίες, έχει και ο Ninjak ένα standalone τεύχος #0. Το NINJAK #0 είναι περιεκτικότατο, με πολύ backstory και πολύ χτίσιμο του χαρακτήρα και με ενδιαφέρον artwork από τον Francis Portela, και όχι μόνο.

Ή τουλάχιστον, αυτό θα έλεγα αν με πλήρωνε η Valiant (που, εδώ που τα λέμε, θα έπρεπε, με την αγάπη που της δείχνω συνήθως.) Στην πραγματικότητα, το NINJAK #0 αν και πράγματι έχει κάτι το ενδιαφέρον, δεν βγάζει την αίσθηση του ολοκληρωμένου. Μπορεί η παράλληλη αφήγηση της τρέχουσας μάχης, με το “τραγικό” (σε εισαγωγικά γιατί, ‘ντάξει, δεν είναι και ο Batman) παρελθόν του Ninjak να βοηθά σε ενδιαφέρον storytelling, το ίδιο και η χρήση άλλων καλλιτεχνών για τα flashbacks, αλλά είναι και λίγο χαοτικό – και όχι με την καλή έννοια. Στα πολύ θετικά του τεύχους είναι το coloring, με τις πολύ ωραίες παλέτες για κάθε απαίτηση της ιστορίας, καθώς και το γεγονός πως κάποια κομμάτια του εντελώς ανομοιογενούς artwork ήταν πραγματικά καλά, με άλλα, στον αντίποδα, να μην φτάνουν καν το μέτριο επαγγελματικό.

Σε κάθε περίπτωση, για όποιον δεν ξέρει τίποτα για τον νίντζα υπερκατάσκοπο της Valiant, που είναι και πολύ καλό παιδί κατά βάθος, το NINJAK #0 είναι μια χαρά jumping point για να μάθουμε ό,τι χρειάζεται για αυτόν, δεδομένου ειδικά ότι δύσκολα θα ξεφορτωθούμε τον πιο αδιάφορο και υπερεκτιμημένο χαρακτήρα του Valiant Universe.