Lazarus X+66 #2

Joacquim Morray
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Lazarus X+66 #2

WritersGreg Rucka, Aaron DuranArtistMack ChaterPublisherImage Comics

Καημένε Joacquim! Στο τελευταίο τεύχος του LAZARUS, είδαμε τον Joacquim να επιτίθεται στην αγαπημένη του Forever, αφού η οικογένειά του άλλαξε ξαφνικά συμμαχίες και πήρε τον έλεγχο του σώματός του. Στο δεύτερο τεύχος του mini series που μας διηγείται γεγονότα από τον κόσμο του LAZARUS, μαθαίνουμε τι συνέβη μετά στον οίκο των Morray.

Ο δισταγμός του Lazarus να υπακούσει στις εντολές, θέτει σε αμφισβήτηση την πίστη του, και ως λύση προτείνεται η… διαγραφή της προσωπικότητάς του, μετατρέποντάς τον σε ένα άβουλο ρομπότ. Ταυτόχρονα, βλέπουμε το origin του Joacquim και την τελευταία ευκαιρία που του δίνουν για να σώσει τον εαυτό του.

Η ιστορία είναι καλογραμμένη, βαθιά ανθρώπινη και, τελικά, συγκινητική. Το σχέδιο του Mach Chater προσπαθεί να μεταδώσει εκφράσεις και συναισθήματα, χωρίς να πετυχαίνει κάτι σπουδαίο. Σημαντικότερη δουλειά, μάλλον, κάνει ο colorist Santi Arcas, με τις σκιές και τα σκοτεινά χρώματα σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας.