Glitterbomb #1

Στα δόντια του Hollywood
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Glitterbomb #1

WriterJim ZubArtistDjibril Morissette-PhamPublisherImage Comics

Το Hollywood αποτελεί όνειρο πολλών wannabes στον χώρο του κινηματογράφου. Ο κόσμος, όμως, που εμείς γνωρίζουμε γεμάτο λάμψη και φήμη, είναι στην πραγματικότητα μια ακόμα βιομηχανία που εκμεταλλεύεται την πρώτη ύλη της, που δεν είναι άλλη από τους ανθρώπους. Όσο υπάρχουν wannabes, αυτή η πρώτη ύλη δε θα εξαντληθεί ποτέ. Όσο για τους τριτοτέταρτους, μπορούν κάλλιστα να βρουν κάτι άλλο να κάνουν στη ζωή τους. Ό,τι είχαν να δώσουν, το Hollywood το πήρε.

Κάπως έτσι είναι η ζωή της Farrah, μιας μεσήλικα ηθοποιού που έχει καταλήξει στα αζήτητα και παλεύει για ένα ρολάκι σε κάποια παραγωγή. Ωστόσο, εξ αρχής μαθαίνουμε ότι η πρωταγωνίστρια δεν θα είναι άλλο το θύμα αυτής της βιομηχανίας, αλλά αποφασίζει αν γίνει εκείνη η θηρευτής.

Η νέα σειρά της Image καταπιάνεται με το ζήτημα της επιτυχίας και της αποτυχίας στο χώρο της ανθρωποβόρου βιομηχανίας του θέματος. Τι γίνεται όταν οι ρόλοι αντιστρέφονται; Πρόκειται για μια περιπετειώδη αφήγηση με έντονες πινελιές horror και άρωμα γυναίκας. Αποπνέει μια αίσθηση αγανάκτησης και κυνικότητας. Το artwork είναι πολύ καλό, σε σημείο που με ενδιαφέρον ξαναξεφυλλίζεις το τεύχος για να χαζέψεις. Σε γενικές γραμμές, καθόλου άσχημο για πρώτο τεύχος.

Ωστόσο, διατηρώ κάποιες αμφιβολίες για το κατά πόσον μια ακόμα σειρά αναφερόμενη σε ένα θέμα χιλιοειπωμένο θα καταφέρει να κρατήσει το ενδιαφέρον του αναγνώστη, χωρίς να καταλήξει να είναι μια ακόμα horror/crime/whatever σειρά comics, καταφεύγοντας σε εύκολες λύσεις και χάνοντας εν τέλει το νόημα που υποτίθεται ότι θέλει να αναδείξει.