Inhumans S01E01 & S01E02

Behold... The Inumans / Those Who Would Destroy Us
Snapshot Reviews: Για να μη χάνετε τις εξελίξεις των comic-related και animated τηλεοπτικών σειρών, φροντίζουμε να σας κρατάμε ενήμερους με σύντομα reviews κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Inhumans

Season/EpisodeS01E01 & S01E02 WriterScott Buck DirectorRoel Reiné CastAnson Mount, Serinda Swan, Ken Leung, Eme Ikwuakor, Isabelle Cornish, Iwan Rheon NetworkABC

Inhumans. Μια φυλή που εμπνεύστηκαν οι Stan Lee και Jack Kirby και που αποτελείωσε ο Scott Buck, ο οποίος, μετά το IRON FIST, είπε να πάει μια βόλτα στο φεγγάρι, γιατί δε του φτάνει να ξεκάνει μία μόνο σειρά της Marvel. Ειλικρινά, είχα πολύ καιρό να δω κάτι τόσο κακό, σε μια σειρά που θέλει να περνιέται και για σοβαρή.

Η πλοκή είναι απλή στα δύο πρώτα αυτά επεισόδια. Ο Maximus, ο μικρός αδερφός του Black Bolt που δεν έχει δυνάμεις, εκθρονίζει τον βασιλιά και παίρνει τη θέση του. Μια χαρά, ε; Game of Thrones με υπερήρωες (τον Maximus παίζει ο Iwan Rheon, ο μισητός σε όλους Ramsay Bolton), αναφορά στις κοινωνικές αδικίες που επιβάλλει το κλειστό σύστημα με κάστες των Inhumans, και δράση. Σωστά;

Ε, όχι! Από τα γελοία κοστούμια δευτεροκλασάτης παιδικής παράστασης, τις κακές ερμηνείες και το άχαρο, γραμμένο σε κουτί από τσιγάρα, σενάριο, όλα πάνε στραβά. Ο Anson Mount είναι απλά ένας συνοφρυωμένος βλάξ στον ρόλο του Black Bolt, η Medusa πολύ καλύτερη από τότε που την κούρεψαν (έλα τώρα που θα παραπονεθείς και για spoilers) και ο Maximus είναι απλά ένας γραφικός κακός.

Ο μόνος που “σώζει” την κατάσταση, είναι ο γλυκύτατος, όλο προσωπικότητα Lockjaw, a.k.a. το μόνο πράγμα που είναι CGI ανάμεσα στους χαρακτήρες. Από εκεί να καταλάβεις.

Θα σας δώσω την ίδια συμβουλή που μου έδωσε ο τιτανοτεράστιος Γιώργος Ξύδης, όταν πρότεινα στην ομήγυρη να δω το INHUMANS και να γράψω για αυτό: “Έχουμε υπογράψει την Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, για κάτι τέτοιες καταστάσεις όπως το Inhumans. ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ!”