Γνωρίστε Τη Νορβηγική Σχολη Comics

Ένα ακόμη event γνωριμίας στην Athens Comics Library

Την προσεχή Τετάρτη 11 Οκτωβρίου, η Athens Comics Library φιλοξενεί ένα ακόμη event γνωριμίας με τα comics όλου του κόσμου. Αυτή τη φορά, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στην Ιστορία των comics της Νορβηγίας, με ξεναγό τον δημοσιογράφο Kristian Hellesund.

Γνωρίστε τη Νορβηγική σκηνή comics στην Athens Comics Library!

Η Athens Comics Library σας προσκαλεί, την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου, στις 6 μ.μ. στο χώρο της (Καραϊσκάκη 28, Ψυρρή) για να γνωρίσετε την πλούσια σκηνή των νορβηγικών comics. Ο Νορβηγός δημοσιογράφος Kristian Hellesund θα μας ξεναγήσει στην Ιστορία των comics στη χώρα του, παρουσιάζοντας αποσπάσματα από την έρευνά του για το επερχόμενο βιβλίο του.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Κristian Hellesund

Ο Kristian Hellesund είναι υποδιεθυντής σε δημοτικό σχολείο της Νορβηγίας. Διατηρεί εβδομαδιαία στήλη για τα comics στην εφημερίδα SYDVESTEN, ενώ δημοσιογραφεί για την 9η Τέχνη από το 2006 στο site serienett.no.

O Kristian έχει συνεραγστεί με διάφορα φεστιβάλ comics, τόσο στη Νορβηγία, όσο και στο εξωτερικό, είτε ως συντονιστής πάνελ, είτε ως εισηγητής. Παράλληλα, είναι ένας από τους διοργανωτές του Stribefeber Comics Festival, στο Kristiansand της Νορβηγίας. ‘Εχει εργαστεί ως μεταφραστής για την Marvel στον εκδοτικό οίκο Seriehuset και είναι ο επιμελητής 8 τόμων της ανθολογίας FLEIP και τριών τόμων της ανθολογίας BOBLA.

Αυτή την περίοδο, ο Kristian ετοιμάζει ένα βιβλίο για την ιστορία των comics στη Νορβηγία. Το 2011, τιμήθηκε με το βραβείο Raptus για την προσφορά του στα νορβηγικά comics.