Wonder Woman/Conan #1

Ένα ιδιαίτερο crossover και μια απρόσμενη επιτυχία

Όσο παράξενη και αν φαίνεται αρχικά η προοπτική ενός crossover event ανάμεσα στη Wonder Woman και τον Conan, άλλο τόσο καλό αποδείχτηκε το τελικό αποτέλεσμα. Η απόφαση της DC και της Dark Horse να βάλουν μαζί στον ίδιο τίτλο τους δύο χαρακτήρες, προφανώς και βγάζει κάποιο νόημα, καθώς είναι και οι δύο μυθολογικοί πολεμιστές, αλλά δεν παύουν να είναι από δυο εντελώς διαφορετικά σύμπαντα. Και εκεί υπήρχαν κίνδυνοι, οι οποίοι αφορούσαν κυρίως στο ενδεχόμενο να είναι αστείο το αποτέλεσμα. Κάθε άλλο, όμως, αφού το πρώτο τεύχος αυτού του crossover έχει ένταση, καλό χτίσιμο χαρακτήρων και σχέσεων, και αρκετή καλοσχεδιασμένη βία.

Αρχικά, το τεύχος μας συστήνει τον Conan, μέσα από μια πολύ ωραία σκηνή, όπου καλείται να σώσει κάποιον. Έτσι, εύκολα και οργανικά, μας δίνονται πολλά στοιχεία για τον χαρακτήρα του Conan, κάτι που, φυσικά, γίνεται με πολύ βίαιο τρόπο. Αν μη τι άλλο, είναι ο Conan ο βάρβαρος και περιμένεις κάτι αντάξιο του τίτλου του. Κόβει κεφάλια και θερίζει κόσμο, με τρόπο απολαυστικό και σκίτσο έντονο και ζωντανό, ενώ η σκηνή που δυο κοράκια τρώνε τα μάτια του ενός από τα θύματα, είναι τόσο ζωντανά δοσμένη, που ανατριχιάζεις.

Μετά από αυτή τη δυνατή εισαγωγή, έρχεται η στιγμή της αγαπημένης μας Αμαζόνας. Αυτός που έσωσε πριν λίγο ο Conan τον πηγαίνει σε κάτι αγώνες, που μοιάζουν με κάποιο είδος εναλλακτικού Κολοσσαίου, και εκεί γνωρίζει την Wonder Woman. Για την ακρίβεια, την αναγνωρίζει. Καθώς η Wonder Woman είναι αιχμάλωτη και καλείται να παλέψει για τη ζωή της, εκείνος από το κοινό την αναγνωρίζει, καθώς του θυμίζει κάποια που ήξερε από μικρός. Όταν τελειώνει ο αγώνας, πηγαίνει να τη βρει εκεί που την κρατούν αιχμάλωτη και μέσα από την κουβέντα τους, καταλαβαίνουμε πως μάλλον κάτι έχει συμβεί και εκείνη έχει χάσει την μνήμη της. Πάνω εκεί, τους ανακαλύπτουν και χτυπούν τον Conan.

Το τεύχος τελειώνει και σου έχει αφήσει μια πολύ ωραία γεύση. Αυτό το ριψοκίνδυνο τεύχος και η ελαφρώς παράτολμη ιδέα, έχουν πετύχει τον στόχο διάνα και εσύ έχεις απολαύσει ένα πολλά υποσχόμενο ξεκίνημα. Οι χαρακτήρες δομήθηκαν σωστά και με ενδιαφέροντα τρόπο, η σχέση τους πλέχθηκε έντεχνα με μυστήριο και σου δημιουργεί ερωτήματα που περιμένεις να απαντηθούν αργότερα, ενώ ασφαλώς δεν έλειψε η δράση. Τι άλλο να ζητήσει κανείς;