Black Hammer #13

Μια ανάσα πριν...
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Black Hammer #13

WriterJeff LemireArtistDean OrmstonPublisherDark Horse Comics

This is it! Αυτό το τεύχος του εκπληκτικού BLACK HAMMER φέρνει τις καταστάσεις σε οριακό σημείο! Ο Abe κατηγορείται ως υπαίτιος της εξαφάνισης του Σερίφη Trueheart. Τί συνέπειες θα έχει αυτό στη σχέση του με την Tammy; Η Madame Dragonfly παρεμβαίνει! Η Lucy προσπαθεί να συνεχίσει τις έρευνές της, έχοντας φτάσει σε απελπιστικό αδιέξοδο. Την ίδια ώρα, η Gail και ο Barbalien είναι πνιγμένοι στην απόγνωση.

Στο καθιερωμένο και τόσο όμορφα πλεγμένο στην αφήγηση, flashback, έχουμε την ύστατη ώρα των ηρώων, καθώς ο Anti-God έρχεται! Σε μια στιγμή που οι πρωταγωνιστές είχαν λάβει τις αποφάσεις για τις ζωές τους, είχαν “κλείσει” ως υπερήρωες, μεταφέρονται στο New World, μιας και είναι η τελευταία γραμμή υπεράσπισης απέναντι στον αφανισμό των πάντων!

Το σχέδιο του Dean Ormston είναι, πια, το δεδομένο, οικείο με το BLACK HAMMER στιλ. Ίσως όχι το καλύτερο που θα μπορούσε να έχει αυτό το φοβερό σενάριο, όμως υπηρετεί το σκοπό του. Αν σκεφτούμε ότι πρόκειται για Golden Age χαρακτήρες, τότε αυτή η “ρυτίδα” και η ως-ένα-σημείο ασάφεια (for lack of a better word) του Ormston, τούς αποδίδει όπως πρέπει.

Λίγο πριν το τέλος, ο Colonel Weird λέει: “It’s almost time… The Event… The moment that ALL OF THIS has been built around” και… έχουμε κάποια επιστροφή;