The Gifted S01E01

eXposed
Snapshot Reviews: Για να μη χάνετε τις εξελίξεις των comic-related και animated τηλεοπτικών σειρών, φροντίζουμε να σας κρατάμε ενήμερους με σύντομα reviews κατά τη διάρκεια της σεζόν.

The Gifted

Season/EpisodeS01E01 WriterMatt Nix DirectorBryan Singer CastStephen Moyer, Amy Acker, Sean Teale, Natalie Alyn Lind, Percy Hynes White, Coby Bell, Jamie Chung, Blair Redford, Emma Dumont NetworkFox

Την προηγούμενη βδομάδα, έθαψα σαν να μην υπάρχει αύριο το INHUMANS. Αποφάσισα, με βαριά καρδιά, να δω το THE GIFTED και δεν απογοητεύτηκα. Βέβαια, μετά το INHUMANS, οτιδήποτε θα μου φαινόταν σαν το CITIZEN KANE.

Η σειρά λαμβάνει χώρα στο universe των X-Men, αλλά μην περιμένετε να τους δείτε. Τόσο οι X-Men όσο και η Brotherhood of Mutants έχουν εξαφανιστεί, μια και το κράτος καταδιώκει ανελέητα τους μεταλλαγμένους. Θα δείτε, ωστόσο, γνωστές φυσιογνωμίες, όπως η Polaris, η Blink και ο Thunderbird. Πρωταγωνιστές δεν είναι αυτοί, όμως, αλλά η οικογένεια Strucker. H Lauren και ο Andy είναι μεταλλαγμένοι και βρίσκονται στο στόχαστρο των Sentinel Services. Έτσι, ο πατέρας τους, ο οποίος έβγαζε το ψωμάκι του βάζοντας μεταλλαγμένους στη φυλακή, αναγκάζεται να ζητήσει τη βοήθεια αυτών που καταδίωκε.

Ο Bryan Singer το έκανε το θαύμα του! Διατηρώντας όλα όσα αγαπήσαμε και εισάγοντας φρέσκους χαρακτήρες, ακολούθησε, με ξεκάθαρο και προσεγμένο τρόπο, την επιτυχημένη συνταγή των X-Men. Αποκάλυψη δυνάμεων κάτω από τραγικές συνθήκες; Check. Αλληγορία για την καταπίεση του συστήματος; Check. Έντονες διαπροσωπικές σχέσεις; Check. Ωραίες φάτσες; Check.

Όλα είναι, αν όχι σε πολύ καλό επίπεδο, τουλάχιστον σε αξιοπρεπές, τόσο που σε κάνει να θες να μάθεις τί γίνεται στη συνέχεια, πώς θα διαχειριστούν οι χαρακτήρες τις καταστάσεις. Έντονος ρυθμός, εξαιρετικές ερμηνείες και βιρτουόζικη χρήση των κλισέ που όλοι αγαπήσαμε στο comic.

Θα τη δω τη σειρά και το προτείνω και σε όλους όσοι, σαν και εμένα, αγαπούν με βαθιά, σχεδόν παιδική αγάπη, τους X-Men.