Eugenic #1

Ένα καινούριο sci-fi όραμα για το μέλλον της ανθρωπότητας

Ο James Tynion IV και ο Eryk Donovan ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους, για να μας μεταφέρουν 20 χρόνια μπροστά από την εποχή μας, μέσα από τις σελίδες του EUGENIC, που είναι ένα καινούριο sci- fi όραμα για το μέλλον της ανθρωπότητας.

Η προαναφερθείσα ανθρωπότητα σώθηκε ως από θαύμα. Το 2022, ξέσπασε ένας ιός από έναν απλό βήχα και στο πέρασμα του σάρωσε εκατομμύρια κόσμο, σε όλες τις ηπείρους και όλες τις χώρες. Ήταν τόσο καταστροφικός, που πάνω από το μισό του πλανήτη ήταν φορέας ή άρρωστος, ενώ με τη συνεχή μετάλλαξή του δεν υπήρχε τρόπος να τον πολεμήσουν. Φτιάχτηκαν, τότε, ειδικά camps για να συγκεντρώνουν τους μολυσμένους, και οι βδομάδες περνούσαν, χωρίς ελπίδα σωτηρίας, με εκατοντάδες νεκρούς. Κάπου εκεί, εμφανίζεται ο σχετικά νεαρός σωτήρας (33 ετών, όσο ήταν και ο πρώτος Μεσσίας της ανθρωπότητας όταν πέθανε) με ένα εμβόλιο που καταστρέφει τον ιό παντελώς. Το όνομα αυτού, Dr. Cyrus Crane.

Βρισκόμαστε, πλέον, σε έναν καθαρό πλανήτη και βλέπουμε τον δόκτορα, μπροστά από οθόνες, να παρακολουθεί την πορεία πολλών κυοφοριών. Σε μερικές βδομάδες, θα έχουμε καινούρια φουρνιά ανθρώπων, μετά από 15 χρόνια όπου οι γεννήσεις είχαν “θέμα”, μια και ο ιός δεν βοηθούσε καθόλου, προφανώς. Μετά από τη μαζική παραγωγή και διανομή του εμβολίου, περιμένουμε νέα και υγιή μωρά. Ακούγεται πολύ ωραία και θετική κατάληξη, σωστά; Μέχρι που, μετά από κάποιες μέρες, καταφθάνει το πρώτο νεογέννητο. Μία μοβ-ροζ παραμορφωμένη μάζα, που έρχεται να σοκάρει τους γονείς.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό το ζευγάρι άτυχο, καθώς πλέον όλα τα νεογνά γεννιούνται με τα παρόμοια χαρακτηριστικά και ιδιομορφίες. Οι γονείς, έξαλλοι, θέλουν να λιντσάρουν τον Crane, μια και η γενική αντίληψη είναι πως γι’ αυτό φταίει το εμβόλιο. Η εταιρεία που είναι υπεύθυνη για την παραγωγή του εμβολίου, μαζί με όλα τα στελέχη, υπεύθυνους και τον δόκτορα, κάνουν ένα συμβούλιο για να δουν πώς θα αντιμετωπίσουν την κατάσταση.

Και εδώ γίνεται η μεγαλύτερη αποκάλυψη της σειράς, μέχρι στιγμής. Ο Dr. Crane ανακοινώνει σε όλους πως αυτή η εξέλιξη που βλέπουμε έγινε επίτηδες, από το ίδιο του το χέρι. Με σκοπό να εξαλείψει τις ιδιαιτερότητές των ανθρώπων και να κάνει όλο το είδος ίδιο. Μία τρελή ιδιοφυία δημιούργησε ανθρώπους πιο δυνατούς, πιο έξυπνους, καλύτερους από τους τωρινούς μας εαυτούς χωρίς, διακρίσεις και ιδιαιτερότητες. Και επειδή, όπως είπα, η ιδιοφυία είναι τρελή, τους σκοτώνει όλους (μαζί και τον εαυτό του) μέσω ενός βακτηρίου που ξαμόλησε στον αέρα. Και κάπου εδώ τελειώνει…

Ο Dr. Crane, όμως, είναι ο “Θεός” που έσωσε μία φορά την ανθρωπότητα και σκοπεύει να το κάνει ξανά. Έδωσε το φως του σε μέρες γεμάτες σκότος και τώρα, με τη δική του ιδανική εικόνα του ανθρώπινου είδους και της πολιτείας, έχει παραβεί κάθε ανθρώπινο δικαίωμα και όλος ο κόσμος είναι τα πειραματόζωά του. Σε ένα πείραμα που θα έχει είτε θετικές είτε αρνητικές επιπτώσεις. Τίποτα ενδιάμεσο και τίποτα λιγότερο ή περισσότερο. Και πρέπει να περιμένουμε τα επόμενα τεύχη για να δούμε τα σχετικά αποτελέσματα…