Star Wars Adventures #1

Ένα ευχάριστο παιδικό ανάγνωσμα
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Star Wars Adventures #1

WriterCavan ScottArtistsDerek Charm, Elsa CharretierPublisherIDW Publishing

Όταν κάποιος έχει τα δικαιώματα ενός franchise, προσπαθεί να αποκομίσει από εκείνο όσα περισσότερα κέρδη μπορεί. Και αυτό, ως σκέψη, έχει λογική. Το ερώτημα που τίθεται, όμως, είναι τι γίνεται στην περίπτωση που κάποιος κάνει κατάχρηση της συγκεκριμένης ιδιοκτησίας, με τον οποιονδήποτε τρόπο. Σε αυτή την περίπτωση, ίσως το συγκεκριμένο εγχείρημα να κουράσει τον καταναλωτή και να του δημιουργήσει αποστροφή από διατιθέμενο προϊόν.

Αυτό, όμως, είναι απλά μια δική μου σκέψη και σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει πως πάντα μια τέτοια απόπειρα θα φέρει αρνητικά αποτελέσματα. Πολύ πιθανό να μην φέρει και τίποτα κακό. Ποιός ξέρει;

Στην προκειμένη περίπτωση, η Disney έχει στην κατοχή της, εδώ και κάποια χρόνια, το Star Wars franchise και μπορούμε να δούμε ότι έχουν κυκλοφορήσει – και κυκλοφορούν σε μηνιαία βάση – αρκετά comics βασισμένα σε αυτό. Ένα από αυτά είναι και το STAR WARS ADVENTURES #1, στο οποίο παρουσιάζονται ορισμένες ιστορίες από τον κόσμο του Πολέμου των Αστρων, με μια πιο cartoonίστικη προσέγγιση, κάνοντας το Star Wars φιλικό και σε μικρότερες ηλικίες αναγνωστών.

Με λίγα λόγια, ένα ευχάριστο ανάγνωσμα, με ενδιαφέρουσα εικονογράφηση, χωρίς κάποια ιδιαίτερη προσθήκη.