Animation News

Νέα και εξελίξεις σε ολόκληρο τον πλανήτη

Ας ξεκινήσουμε αυτό τον παγκόσμιο γύρο ειδήσεων, από την Κίνα. Η Oriental Dreamworks, παρακλάδι του studio στην Κίνα, ενώ όδευε προς το άδοξο τέλος της, ανέκαμψε, ανακοινώνοντας κιόλας πέντε επερχόμενες ταινίες: το OVER THE MOON, βασισμένο στον ομώνυμο Κινέζικο μύθο για τη θεά του φεγγαριού Chang’e, το THE MONKEY KING, με τον ομώνυμο μυθικό ήρωα της Κίνας, το κωμικό ILLUMMIKITTY, το LUCKY, για τη μάχη της καλής και της κακής τύχης, καθώς και ένα άτιτλο project με υπερφυσικά στοιχεία στην Chinatown!

Το 2018, η οικογένεια Addams κλείνει 80 χρόνια ζωής, και με αφορμή την επέτειο, ο συν-σκηνοθέτης του SAUSAGE PARTY, Conrad Vernon, θα κάνει reboot για λογαριασμό της MGM, ανακοινώνοντας CG animated ταινία με την διάσημη οικογένεια σε απαρτία. Η οικογένεια δημιουργήθηκε το 1938, από τον Charles Addams, ως μία σειρά single-panel strips, που δημοσιεύονταν στο THE NEW YORKER. Το screenplay της ταινίας υπογράφει η Pamela Pettler (CORPSE BRIDE, 9, MONSTER HOUSE).

Σύμφωνα με το The Hollywood Reporter, η Disney ακυρώνει το GIGANTIC! Ο βασικός λόγος, όπως δήλωσε και ο πρόεδρος της Walt Disney & Pixar Animation Studios, Ed Catmull, ήταν πως τα δημιουργικά εμπόδια ήταν ανυπέρβλητα, με αποτέλεσμα το concept να μην λειτουργεί. Τη θέση του θα πάρει άτιτλο νέο project, που προορίζεται για τη γιορτή των Ευχαριστιών, το 2020.

Η Warner Bros θα βγάλει ταινία για το TEEN TITANS GO!, ακολουθώντας την παράδοση των THE SIMPSONS, RUGRATS, BEAVIS & BUTT-HEAD, SPONGEBOB SQUAREPANTS και MY LITTLE PONY, που κατάληξαν στη μεγάλη οθόνη. Η ταινία θα βγει στους κινηματογράφους τον ερχόμενο Ιούλιο.

Η Blue Sky Studios θα βασιστεί σε indie μικρού μήκους για τη νέα της ταινία. Ο λόγος για το πασίγνωστο PIGEON: IMPOSSIBLE, του Lucas Martell, ενώ η ταινία θα λέγεται SPIES IN DISGUISE και είναι προγραμματισμένη για τον Ιανουάριο του 2019. Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο τα τελευταία χρόνια, καθώς τα animation studios ολοένα και αποζητούν έμπνευση σε φιλμ μικρού μήκους.

Η Natalie Nourigat, δημιουργός, μεταξύ άλλων, comics και storyboard, έβγαλε σε ηλεκτρονική μορφή ένα πολύ ενδιαφέρον αυτοβιογραφικό graphic novel, με τίτλο I MOVED TO L.A. TO WORK IN ANIMATION, στο οποίο αφηγείται τις περιπέτειές της, μέχρι να κατορθώσει να διεισδύσει στη βιομηχανία του animation. Μπορείτε να το αγοράσετε στο gumroad.

Τέλος, βγήκε στους κινηματογράφους η πρώτη ταινία από γυναίκα σκηνοθέτη στην Κολομβία, Marcela Rincon, με τίτλο EL LIBRO DE LILA, αγγλιστί LILA’S BOOK. Πρόκειται για μία ταινία μεγάλου μήκους, βασισμένη σε μία πρόταση της νουβέλας THE NEVERENDING STORY, του Michael Ende, σχετικά με το τι συμβαίνει στους χαρακτήρες ενός βιβλίου, όταν κανείς δεν διαβάζει το βιβλίο τους. Το LILA’S BOOK λαμβάνει χώρα σε έναν παραμυθένιο κόσμο, ονόματι Forgetfulness, όπου δύο παιδιά ταξιδεύουν, προκειμένου να σώσουν τη Lila, την αγαπημένη τους ηρωίδα, που την έχουν απαγάγει. Δείτε το trailer.