The Little Red Wolf

Το γνωστό παραμύθι, αλλιώς!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

The Little Red Wolf

Writer/ArtistAmélie FléchaisPublisherLion Forge

Μια φορά κι έναν καιρό, ήταν ένα μικρό λυκάκι με κόκκινη σκουφίτσα, που πήγαινε φαγητό στην ανήμπορη γιαγιά του…

Κάπως έτσι ξεκινάει το παραμύθι της Amélie Fléchais, το οποίο πρόσφατα μεταφράστηκε στα αγγλικά από τον Jeremy Melloul και την Lion Forge. Η γνωστή ιστορία της Κοκκινοσκουφίτσας, με τους ρόλους αντεστραμμένους. Μέσα από αυτό το twist, η συγγραφέας δίνει μια ονειρική αφήγηση, φανερώνοντας, επίσης, πώς οι διαφορετικές απόψεις ενός γεγονότος μπορούν να δημιουργήσουν στερεότυπα και έχθρες.

Χωρίς να είναι ακριβώς comic, με ολοσέλιδες εικόνες που έχουν λίγο κείμενο, το artwork είναι το δυνατό σημείο του βιβλίου. Αν το χαρακτηρίσεις μονάχα “χαριτωμένο-σκοτεινό-ιδιαίτερο-σουρεαλιστικό”, απλώς το αδικείς! Είναι τόσο ξεχωριστό, που μπορείς να κάθεσαι να το κοιτάς, σαν πίνακα ζωγραφικής, αδιαφορώντας για την ιστορία.

Μην πιστεύετε όλες τις ιστορίες που ακούτε, μικρά λυκάκια και μικρά κοριτσάκια! Οι λεπτομέρειες και τα μυστικά μπορούν να αλλάξουν ολόκληρο το νόημά τους!