Hal Jordan And The Green Lantern Corps #30

Η επιστροφή του Sinestro (not)
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Hal Jordan And The Green Lantern Corps #30

WriterRobert VendittiArtistPatrick ZircherPublisherDC Comics

Ο Hal Jordan ταξιδεύει πίσω στην Γη, καθώς τα νέα για την επιστροφή του Sinestro είναι ανησυχητικά, και στα πάτρια εδάφη συναντά τον Superman, ο οποίος έχει καταληφθεί από τον Parallax. Άγρια μάχη ξεσπά μεταξύ τους, αλλά σύντομα ο Hal καταλαβαίνει ότι τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται.

Το τριακοστό τεύχος της σειράς σηματοδοτεί την αρχή ενός νέου arc. Η ιστορία κινείται με γρήγορους ρυθμούς και δεν υπάρχουν περιττοί, κουραστικοί διάλογοι, οι οποίοι να την επιβαρύνουν. Αντιθέτως, το ξεκίνημα είναι αρκετά δυνατό σεναριακά, καθώς υπάρχουν μερικές ενδιαφέρουσες ανατροπές (τις οποίες θα προβλέψετε αν ρίξετε μια απλή ματιά στο εξώφυλλο του τεύχους). Δεν θα αποκαλύψω πολλά, αλλά ας πούμε πώς η επιστροφή του Sinestro είναι ένα καλοστημένο ψέμα. (Και μακάρι να παραμείνει έτσι – τις βαρεθήκαμε τις νεκραναστάσεις χαρακτήρων.)

Από πλευράς artwork, η δουλειά του Patrick Zircher δεν είναι τίποτα το φοβερό, αλλά είναι αρκετά όμορφη και συνοδεύει ωραία την ιστορία. Σχεδιαστικά, τα καλύτερα panels ήταν αυτά της μάχης μεταξύ του Hal και του Superman.

Με λίγα λόγια, το HAL JORDAN AND THE G.L. CORPS #30 είναι ένα απολαυστικό τευχάκι. Αν είστε πιστός αναγνώστης του comic, δεν θα σας απογοητεύσει.