Wildstorm: Michael Cray #1

Ένα ενδιαφέρον και ιντριγκαδόρικο spin-off
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Wildstorm: Michael Cray #1

WritersBryan Hill, Warren EllisArtistsDexter Vines, Steven HarrisPublisherDC Comics

Όταν ο Warren Ellis ανέλαβε την επαναφορά του σύμπαντος της Wildstorm, υποσχέθηκε και την επέκταση σε άλλους τίτλους, εντός του πρώτου χρόνου της κυκλοφορίας της ομώνυμης σειράς. Και παρ’ όλο που ακόμη δεν έχω καταφέρει να λύσω τον γρίφο γύρω από την πλοκή του WILDSTORM, το ενδιαφέρον είναι αρκετά μεγάλο για να ακολουθήσω και τα spin-off της, με το πρώτο μάλιστα να καταφέρνει να με αποζημιώσει.

Η ιστορία λαμβάνει χώρα ακριβώς μετά τα γεγονότα των τελευταίων τευχών της σειράς, με τον Michael Cray να βρίσκεται, πλέον, στο δυναμικό μιας νέας μυστικής οργάνωσης, με την πρώτη αποστολή να τον βρίσκει στο κυνήγι του Oliver Queen του σύμπαντος της Wildstorm. Οι δημιουργοί καταφέρνουν να δημιουργήσουν μια απρόβλεπτη ιστορία, κατά την οποία οι αναγνώστες ταυτίζονται με τον πρωταγωνιστή, ενώ μέχρι το τέλος του πρώτου τεύχους, δεν γίνεται ξεκάθαρο αν ο villain στο arc αυτό, είναι η εταιρεία για την οποία εργάζεται ο πρωταγωνιστής, ή οι αντίπαλοι.

Ουσιαστικοί πρωταγωνιστές της σειράς είναι οι κερδοσκοπικές πολυεθνικές που κινούν τα νήματα και καμία δεν είναι αγγελικά πλασμένη. Όλοι ψεύδονται και μέχρι και το τέλος δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για τίποτα.

Το οπτικό κομμάτι του τεύχους διατηρεί το ύφος του imprint, αλλά όχι στα ίδια εντυπωσιακά επίπεδα με τη flagship σειρά. Το δυνατό στοιχείο της σειράς είναι η πλοκή της και το ενδιαφέρον και η ίντριγκα προκαλούν αρκετό ενθουσιασμό για τη συνέχειά της.