Descender #25

Ξανά σε ανοδική πορεία!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Descender #25

WriterJeff LemireArtistDustin NguyenPublisherImage Comics

Καθώς το διαστημικό παραμύθι του Jeff Lemire απλώνεται σε έκταση, είναι λογικό να υπάρξουν κοιλιές σε ορισμένα σημεία. Άλλωστε, καμία ιστορία δεν γίνεται να κινείται μονίμως με γρήγορη ταχύτητα και αυτή είναι, στην τελική, η βασικότερη αδυναμία του serialized storytelling. Σε μια τέτοια κοιλιά, φαίνεται ότι βρισκόταν, μέχρι πρόσφατα, το DESCENDER, αλλά προσωπικά δεν βλέπω λόγο ανησυχίας.

Η ιστορία του Tim-21 βρίσκεται στα ίδια επίπεδα γραψίματος, όπως και στα πρώτα τεύχη της σειράς, και στο συγκεκριμένο τεύχος, ο Lemire μας κάνει, για μια ακόμη φορά, ένα tease των απαντήσεων που περιμένουμε σχετικά με τους Harvesters.

Φυσικά, το βασικό ατού της σειράς συνεχίζει να είναι η εικονογράφηση του Dustin Nguyen, τα απαλά χρώματα της οποίας απογειώνουν το DESCENDER, και από ένα καλογραμμένο sci-fi comic, το οποίο όμως παίζει με γνώριμες ιδέες, το μετατρέπουν σε αναγνωστική εμπειρία.