Fowl Language: The Struggle Is Real

Άπαξ γονιός, εσαεί γονιός
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Fowl Language: The Struggle Is Real

Writer/ArtistBrian GordonPublisherAndrews McMeel

Καλώς ή κακώς, webcomics δεν διαβάζω. Όταν, όμως, βρέθηκε μπροστά μου το review της Ιλάειρας Μισιρλιάδη για τον πρώτο τόμο του FOWL LANGUAGE, έσπευσα να τον αγοράσω και κάτι ζέστανε την πατρική μου καρδιά.

Πρόσφατα, βγήκε η δεύτερη συλλογή επιλεγμένων strips, με τον υπότιτλο THE STRUGGLE IS REAL. Νέες “καταστάσεις” (περισσότερο καταστάσεις, παρά ιστορίες) του “έρμου πατέρα” με τα μικρά του παπάκια. Δεν ξέρω αν ήταν ο ενθουσιασμός του πρωτόγνωρου ή πράγματι η ποιότητα έχει πέσει, αλλά αυτή τη φορά το comic μού φάνηκε λιγότερο αστείο και γενικά… λίγο. Εντούτοις, παραμένει ένα αρκετά έξυπνο strip με ένα ιδιαίτερο, ίσως γλυκόπικρο θέμα.

Το σχέδιο δεν έχει να προσφέρει κάτι διαφορετικό. Δεδομένου ότι πρόκειται για γελοιογραφίες, άλλωστε, οι απαιτήσεις είναι χαμηλές. Οι καρικατούρες των παπιών και το καρτουνίστικο ύφος βοηθάνε στο αστείο του πράγματος και επικεντρώνουν στην εξυπνάδα της ατάκας.

Χωρίς να είναι κάτι το ξεχωριστό, το THE STRUGGLE IS REAL παραμένει μια αξιόλογη συνέχεια και προσθήκη στο “γονεϊκοκεντρικό” είδος χιούμορ.