Justice League Of America #17

Aποκατάσταση του νέου status quo
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Justice League Of America #17

WriterSteve OrlandoArtistsIvan Reis, Joe PradoPublisherDC Comics

To JUSTICE LEAGUE OF AMERICA αποτελεί ένα comic που από την αρχή του run του φαίνεται να έχει αρκετές αδυναμίες και, παρά την στήριξη της DC και την χρήση κάποιων fan favorite χαρακτήρων, δε φαίνεται να έχει βρει ακόμα την θέση του στον μικρόκοσμο της 9ης Τέχνης. Το storyline “Panic In The Microverse” τελειώνει και με αυτό ολοκληρώνεται και η αποκατάσταση του νέου status quo ενός εκ των αρχαιότερων ηρώων στο σύμπαν της DC.

Ο Ivan Reis και ο Joe Prado διαχειρίζoνται το artwork και φυσικά το σχεδιαστικό δίδυμο καταφέρνει να ικανοποιήσει τις υψηλές προσδοκίες των αναγνωστών. Ο Steve Orlando, αν και εκμεταλλεύεται τα χαρίσματα του σχεδιαστή για να ενισχύσει τις πιο καλές του στιγμές, φαίνεται να πάσχει να καλύψει τις αδυναμίες του. Αυτές είναι ο μονοδιάστατος και επιφανειακός τρόπος με τον οποίο αποδίδει τους πρωταγωνιστές του τεύχους και τα γεγονότα φτωχά σε φαντασία που οδηγούν τους ήρωες από την μία κατάσταση στην άλλη.

Ο συγγραφέας είναι σίγουρος για την αρχή και το τέλος της ιστορίας του, αλλά ο τρόπος με τον οποίο έρχεται αυτό το τέλος είναι αρκετά χαώδης και συχνά με αρκετές “εκρήξεις” και πυροτεχνήματα που καλύπτουν αυτό το χάος. Όταν το δυνατότερο σημείο ενός τεύχους είναι η εμφάνιση ενός fan favorite χαρακτήρας στις τελευταίες σελίδες του τεύχους αυτό λέει πολλά για την ποιότητα του.