Batman: The Merciless #1

Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Batman: The Merciless #1

WriterPeter J. TomasiArtistFrancis ManapulPublisherDC Comics

Το σύμπαν που έχει χτίσει η DC με το DARK NIGHTS: METAL και τον Scott Snyder είναι γεμάτο από υπερβολή. Δε θυμίζει σε τίποτα τις κλασικές και γειωμένες ιστορίες του Snyder, καθώς εδώ έχουμε να κάνουμε με μεταφυσικά στοιχεία, παράλληλα σύμπαντα και ένα κακό που ξεπερνά τον χρόνο τον ίδιο. Σε αυτά προστίθενται και πολλές, εναλλακτικές εκδοχές του Σκοτεινού Ιππότη.

Στο BATMAN: THE MERCILESS, βλέπουμε την ανελέητη εκδοχή του Batman, που έχει στιγματιστεί από τον θάνατο της Wonder Woman. Για την ακρίβεια, η Wonder Woman φαίνεται πως έχασε την ζωή της σε μια μάχη με την Ares και ο Batman είναι εξοργισμένος. Τόσο πολύ που φοράει το κράνος του Ares. Έτσι μεταμορφώνεται στον Merciless εαυτό του. Γίνεται σκληρός, βίαιος και απόλυτος, τόσο που τον υπακούν και τον δοξάζουν σαν τον απόλυτο τύραννο-μονάρχη.

Το τεύχος είναι αδιάφορο και χλιαρό, καθώς δεν λέει κάτι ιδιαίτερα σημαντικό ή ενδιαφέρον. Η αφήγηση πηγαίνει μπρος και πίσω στον χρόνο και μεταφέρεται μια στη δική μας γη και μια στην παράλληλη(;), καθώς το όλο concept του METAL φαίνεται να μπερδεύει και όχι να ιντριγκάρει. Το σχέδιο του Francis Manapul είναι όσο καλό είναι πάντα, αν και προσωπικά δεν είμαι fan του.