Comic N’ Play Στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης

Comics και επιτραπέζια στις 10-12 Νοεμβρίου!

Η Ένατη Διάσταση, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης και τον Ελληνικό Σύλλογο Φίλων Ιστορίας & Παιχνιδιών Στρατηγικής (Ε.Σ.Φ.Ι.Π.Σ) διοργανώνουν την 16η Έκθεση Κόμικς και Επιτραπέζιων Παιχνιδιών Comic’n Play 2017. Διαβάστε περισσότερα στο δελτίο Τύπου που ακολουθεί:

COMIC N’ PLAY 2017
«ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΕΣ»
16η Έκθεση Κόμικς & Επιτραπέζιων Παιχνιδιών10,11 & 12 Νοεμβρίου
@ Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης
Μια εμπειρία για μικρούς και μεγάλους!

Η Ένατη Διάσταση, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης και τον Ελληνικό Σύλλογο Φίλων Ιστορίας & Παιχνιδιών Στρατηγικής (Ε.Σ.Φ.Ι.Π.Σ) διοργανώνουν την 16η Έκθεση Κόμικς και Επιτραπέζιων Παιχνιδιών Comic’n Play 2017 που θα πραγματοποιηθεί στις 10, 11 και 12 Νοεμβρίου 2017, στη Θεσσαλονίκη. Από το 2001, η έκθεση αυτή αποτελεί ένα σταθερό ετήσιο ραντεβού δημιουργίας και ελεύθερης έκφρασης, καθιστώντας την τη μακροβιότερη έκθεση κόμικς στη χώρα μας. Στην έκθεση συμμετέχουν δημιουργοί απ’ όλη την Ελλάδα, όλων των ηλικιών, έμπειροι και πρωτοεμφανιζόμενοι.

Από την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017 έως και την Κυριακή 12 Νοεμβρίου στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης θα διεξαχθεί μια πολύμορφη εκδήλωση γεμάτη κόμικς και επιτραπέζια παιχνίδια, bazaar ελληνικών, ξενόγλωσσων και μεταχειρισμένων εκδόσεων κόμικς. Θα απολαύσει κανείς επίσης την έκθεση αυτοχρηματοδοτούμενων εκδόσεων, αλλά και πρωτότυπα έργα, εργαστήρια και επιτραπέζια παιχνίδια με διαγωνισμούς με έπαθλα για τους επισκέπτες. Θα συναντήσει κανείς ξένους προσκεκλημένους, εκδοτικούς οίκους εξειδικευμένους στα κόμικς και πολλές ακόμα εκπλήξεις. Στο φετινό bazaar συμμετέχουν οι εκδόσεις Jemma Press, Web Comics, Ένατη Διάσταση, Τime Traveller.gr και Add Art, το ηλεκτρονικό κατάστημα Retrocomics.gr, με μεταχειρισμένα και σπάνια τεύχη κόμικς για όλες τις ηλικίες, τα εξειδικευμένα βιβλιοπωλεία Comicstrip, Jemma Books & Comics και το ξενόγλωσσο Le Livre Ouvert.

Το χώρο του gaming θα εκπροσωπήσουν τα καταστήματα Anime House, Mαθηματική Βιβλιοθήκη, E-fantasy.gr και Blitz, με έξυπνα επιτραπέζια παιχνίδια, παιχνίδια με κάρτες, συλλεκτικά είδη, είδη δώρων και κατασκευές. Τέλος, το κατάστημα Teesney θα προσφέρει t-shirts με πρωτότυπα σχέδια!
Οι προσκεκλημένοι δημιουργοί της φετινής διοργάνωσης συστήνονται για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό. Πρόκειται για τη Cecile Bidault, (L’Ecorce des Choses) και τον Sylvain Mazas (Ce Livre Devrait me Permettre de Résoudre le Conflit au Proche-Orient, d’Avoir mon Diplôme et de Trouver une Femme), δύο δημιουργούς με ιδιαίτερα προσωπικό και ενδιαφέρον καλλιτεχνικό ύφος που αξίζει να γνωρίσετε.
Επιπλέον, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη δουλειά νέων Ελλήνων δημιουργών κόμικς μέσα από τις εκδόσεις που θα παρουσιαστούν στον χώρο των αυτοχρηματοδοτούμενων εκδόσεων, που θα πλαισιώνει την έκθεση.

Τέλος, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γιορτάσουν μαζί με τους προσκεκλημένους δημιουργούς και διοργανωτές του COMIC Ν’ PLAY κατά την τελετή των εγκαινίων της διοργάνωσης, απολαμβάνοντας ένα ποτήρι κοκτέιλ “Alien Urine Sample” από την bartender Ilona Pietras και σπέσιαλ εδέσματα από τον σεφ Kevin “Fresh” Merkellos, αλλά και σε μια σειρά από μουσικές βραδιές -από την Πέμπτη 9 μέχρι και την Κυριακή 12 Νοεμβρίου-που θα φιλοξενηθούν αντιστοίχως στα γνωστά νυχτερινά στέκια της Θεσσαλονίκης:

– Wonderwall Coffee & Cocktails Roof (Pre-show live sketch event με τους δημιουργούς Σταύρο Κιουτσιουκη και Έφη Θεοδωροπούλου – Πέμπτη 9/11)
– Bolivar Rock café Bar (Αstronafter party – Παρασκευή 10/11)
– U flecku Garden Brew Pub (Σάββατο 11/11) και
– Otto Dix Beer House-Restaurant (12/11) με κληρώσεις δώρων και stand up comedy από την ομάδα του «Μαιευτηρίου»

Η έκθεση υλοποιείται με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης, και υποστηρίζεται επικοινωνιακά από τον ραδιοφωνικό σταθμό FM 1055 Rock της Θεσσαλονίκης.
Όπως κάθε χρόνο, η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη και τα έργα που θα φιλοξενηθούν θα συγκεντρωθούν στην ομότιτλη ανθολογία της έκθεσης.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε:

την επίσημη ιστοσελίδα μας: http://www.comic-n-play.gr
την επίσημη σελίδα μας στο f/b: https://www.facebook.com/comicnplay.gr

Info:
Εγκαίνια: Παρασκευή 10/11, ώρα: 20.30 Γκαλερί Aλλατίνι-Ντασώ, Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης
Ωράριο λειτουργίας Βazaar: Παρασκευή 10/11 έως Κυριακή 12/11, ώρες: 10.00 – 22.00
Επισκέψεις σχολείων: Δευτέρα 6/12 έως Παρασκευή 10/11
Πρωινά: 09.30 – 13.30
Απογευματινά Τμήματα Ενηλίκων: 17.00 – 20.00