Detective Comics #967

H επιστροφή του Tim Drake στο επίκεντρο
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Detective Comics #967

WriterJames Tynion IVArtistAlvaro MartinezPublisherDC Comics

Σε αυτό το τεύχος, η πολυαναμενόμενη επιστροφή του Tim Drake γίνεται επιτέλους πραγματικότητα, αλλά έχει μαζί της και κάποια παρελκόμενα προβλήματα. Καθώς η ομάδα του Belfry τον υποδέχεται με ανοιχτές αγκάλες, τα μέλη αναγκάζονται να πάρουν δραστικά μέτρα έναντι του Batman of Tomorrow. O τελευταίος εμφανίζεται στο Wayne Manor, όπου τον περιμένουν ο Batman και οι Robins, εκείνος όμως έχει έναν άσσο στο μανίκι του…

Άλλο ένα τεύχος “αφιερωμένο” στον Tim με περισσότερο από έναν τρόπους. Το συναισθηματικό βάρος που φέρει εντός και εκτός comic είναι πραγματικά αισθητό και o James Tynion IV παρουσιάζει στο φινάλε και μια άλλη πλευρά του χαρακτήρα, μέσω του Batman of Tomorrow – πέραν της εμφανούς ευφυίας, είναι και η εμμονή που έχει κληρονομήσει από τον μέντορά του, η ανάγκη να ελέγχει όλες τις μεταβλητές, που τον ωθεί να βελτιώνεται διαρκώς και να έχει πάντοτε ένα εναλλακτικό σχέδιο για κάθε περίπτωση. Ο συγγραφέας καταφέρνει να αποδώσει ένα αίσθημα θαυμασμού και συγχρόνως φόβου για τον Tim, που έλειπε από τον ίδιο εδώ και κάποια χρόνια.

Μερικά πολύ όμορφα panels από την ομάδα του artwork, κυρίως από τα μέσα και μετά του τεύχους, όπου κυριαρχούν τα δισέλιδα, με βασικότερο παράδειγμα τις σκηνές εντός του Belfry.

Το φινάλε του arc φαίνεται να πλησιάζει και μέχρι στιγμής το creative team δεν έχει απογοητεύσει ούτε στο ελάχιστο.