Lazaretto #3

Άξιο!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Lazaretto #3

WriterClay McLeod ChapmanArtistJey LevangPublisherBoom! Studios

O συνεπώνυμος Σόλωνας Παπαγεωργίου μας ενημέρωσε για την αρχή του εν λόγω comic το Σεπτέμβριο, με το σχετικό snapshot review. Στο τρίτο τεύχος της σειράς, έχουμε πλέον προχωρήσει στην εξέλιξη αυτής της post-apocalyptic ιστορίας και τα πράγματα δείχνουν σκούρα.

Οι σπουδαστές του κολεγίου παραμένουν έγκλειστοι και σε καραντίνα μέσα στο κτίριο των εστιών τους. Οι Charlie και Tamara προσπαθούν να βρουν τρόπο να επικοινωνήσουν με τον έξω κόσμο, παρακάμπτοντας τους κουκουλωμένους με κίτρινες φόρμες τύπους της υγειονομικής υπηρεσίας. Ωστόσο, τίποτα δεν είναι εύκολο. Παράλληλα, η αρρώστια εξαπλώνεται και φαίνεται να αγγίζει τα στάδια που ακόμα οι επιστήμονες δε γνωρίζουν κι έτσι η άτυπη κοινωνία των φοιτητών έχει βγει εκτός ελέγχου, βυθισμένη στη δίνη του παραληρήματος των μιασμένων. Το τεύχος κλείνει με μια σκηνή cliffhanger, μετά την αποκάλυψη της Tamara.

Το σχέδιο παραμένει στο ίδιο καλό επίπεδο των προηγούμενων τευχών. Η επιτυχία, όμως, του έργου και σε αυτό το τεύχος είναι το σενάριο και η δομή των χαρακτήρων. Οι εξέλιξη της πλοκής δίνει τη δυνατότητα ανάπτυξης των ηρώων, καθώς η κλιμάκωση του χάους της σχολικής κοινότητας πυροδοτεί μια σειρά από ενέργειες που προδίδουν τις εσωτερικές μεταστροφές των πρωταγωνιστών.

Δυο τεύχη ακόμα μένουν για να ολοκληρωθεί το LAZARETTO και φαίνεται ότι θα είναι τόσο άξιο όσο και το LORD OF THE FLΙΕS του νομπελίστα William Golding!