The Demon: Hell Is Earth #1

Ένα σύντομο αλλά πολλά υποσχόμενο ξεκίνημα για τον Etrigan

Ο Etrigan ήταν πάντα ένας από τους χαρακτήρες της DC που δεν μου είχαν τραβήξει ιδιαίτερα την προσοχή. Αυτό οφείλεται και στο γεγονός πως, ειδικά τα τελευταία χρόνια, δεν του έχει δοθεί και τόσο μεγάλη δημοσιότητα, όση σε άλλους χαρακτήρες, και έτσι η μικρή μου εμπειρία από εκείνον, ήταν από την παρουσία του ως μέλος της Justice League Dark. Όταν, όμως, είδα ότι αρχίζει νέος τίτλος που θα είναι όλος πάνω του, ενθουσιάστηκα, καθώς σκέφτηκα πως θα ήταν μια ιδανική ευκαιρία για να εξοικειωθώ με τον χαρακτήρα.

Το πρώτο τεύχος της σειράς THE DEMON: HELL IS EARTH είναι αρκετά ικανοποιητικό. Θα ξεκινήσω λίγο ανάποδα και θα αναφέρω πρώτα το αρνητικό του τεύχους, που είναι η έκτασηδιάρκεια. Αποτελείται μόνο από 22 σελίδες και αυτό το καθιστά πολύ σύντομο για τις ανάγκες που έχει. Ο ήρωας δεν είναι ευρέως γνωστός και φαντάζομαι πως πολλοί άλλοι αναγνώστες, όπως εγώ, μπορεί να θελήσουν να τον μάθουν μέσα από αυτή την νέα σειρά και παρ’ όλο που η ιστορία κάνει αρκετά καλή δουλειά στο να τον συστήσει, αυτό συμβαίνει κάπως βιαστικά. Πάνω που αρχίζεις να μπαίνεις στο ζουμί της ιστορίας και να σε ιντριγκάρει ο ήρωας, το τεύχος τελειώνει και εσύ έχεις μείνει με μια θετική μεν, αλλά μισή δε, γεύση και εντύπωση.

Φυσικά και η υπόθεση του τεύχους (και της σειράς γενικότερα) δεν αφορά σε origin story, απλά θεωρώ πως κάθε νέα σειρά, θα πρέπει να λαμβάνει υπ’ όψη της και νέους αναγνώστες και όχι μόνο τους ήδη μυημένους.

Demon Hell Earth 1

Κατά τα άλλα είναι ένα πολύ καλό πρώτο τεύχος, καθώς έχει έναν ιδιαίτερα σκοτεινό και απόκοσμο τόνο, όπως αρμόζει στον Etrigan, αλλά και κάποιες στιγμές που θυμίζουν ταινία τρόμου. Όλο αυτό το κλίμα, φυσικά, ταιριάζει στον χαρακτήρα, αλλά και δίνει στον αναγνώστη μια πολύ ατμοσφαιρική και ξεκάθαρη ιδέα για το τι περίπου ήρωας είναι ο Etrigan. Η ιστορία, αν και σύντομη στην εξέλιξη της, έχει αρκετές ανατροπές και στηρίζεται σε μια πολύ ενδιαφέρουσα και ομαλή αφήγηση, που δίνει στον αναγνώστη μικρά πράγματα, τα οποία ενώνονται όλα μαζί στο τέλος.

Φυσικά, δεν μπορώ να παραλείψω και το πολύ όμορφο artwork, που δίνει στον χαρακτήρα την επιβλητικότητα και την τρομακτική υπόσταση που έτσι και αλλιώς έχει από τη σύλληψή του. Πραγματικά, ένα μονοσέλιδο του Etrigan προς το τέλος του τεύχους, είναι εξαιρετικό και είναι από αυτά που θα ήθελε κάποιος για poster στο δωμάτιο του.