Generation X #9

Η πτωτική πορεία του τίτλου συνεχίζεται
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Generation X #9

WriterChristina StrainArtistAmilcar PinnaPublisherMarvel Comics

Η πρώτη υπόσχεση των δημιουργών της σειράς GENERATION X την ημέρα της ανακοίνωσης της επιστροφής της στα ράφια, αποτέλεσε το reunion των αυθεντικών μελών/μαθητών της ομάδας. Με αυτό το τεύχος, βρισκόμαστε ένα βήμα πιο κοντά στην εκπλήρωση αυτής της υπόσχεσης, αλλά αυτό δεν φαίνεται να είναι αρκετό για να ανακόψει την πτωτική πορεία που διαγράφει ο τίτλος. Η μανιέρα στην οποία έχει παγιδευτεί η συγγραφέας την ακολουθεί και σε αυτό το τεύχος.

Έτσι, ο κατά βάθος ευαίσθητος, Quentin Quire, κάνει κάτι αλήτικο, και οι υπόλοιποι τα βάζουν μαζί του. H Nature Girl μιλάει με διάφορα ζώα και οι υπόλοιποι την θεωρούν τρελή. H Jubilee θα θυμηθεί τα νιάτα της και θα αναφέρει κάτι αρκετά 90s και νοσταλγικό για την παλιά της συμμαθήτρια/εχθρό Monet. Σε κάθε τεύχος, επαναλαμβάνεται ακριβώς αυτό το παραπάνω μότιβο, με κάποιες μικρές παραλλαγές.

Αν και πραγματικά λατρεύω το καθαρό σχέδιο του Amilcar Pinna και τη χρωματική ποικιλία του colorist Felipe Sobreiro, που συνοδεύει το artwork, η συγγραφέας του τεύχους φαίνεται να έχει χάσει εντελώς τον προσανατολισμό και την κατεύθυνση που θέλει να ακολουθήσει η ιστορία της, καθώς δεν φαίνεται να γνωρίζει σε ποιους χαρακτήρες και ποια plot points να επικεντρωθεί.