Agents Of S.H.I.E.L.D. S05E01 & S05E02

Orientation
Snapshot Reviews: Για να μη χάνετε τις εξελίξεις των comic-related και animated τηλεοπτικών σειρών, φροντίζουμε να σας κρατάμε ενήμερους με σύντομα reviews κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Agents Of S.H.I.E.L.D.

Season/EpisodeS05E01 & S05E02 WritersJoss Whedon, Jed Whedon, Maurissa Tancharoen, Matt Owens, James C. Oliver, Sharla Oliver, Daniel J. Doyle DirectorsJesse Bochco, David Solomon CastClark Gregg, Chloe Bennet, Ming-Na Wen, Elizabeth Henstridge, Henry Simmons, Natalia Cordova-Buckley, Jeff Ward, Eve Harlow, Dominic Rains NetworkABC

Μετά από μια σεζόν με την ποιότητα της 4ης, δεν θα ήταν περίεργο αν δεν κατάφερναν να συνεχίσουν στα ίδια επίπεδα, ειδικά μάλιστα με δεδομένο πως το budget είναι χαμηλότερο. Αλλά κάτι τέτοιες συνθήκες, ορισμένες φορές, ενισχύουν τη δημιουργικότητα και οι δημιουργοί συνεχίζουν με το momentum που μας άφησαν πριν μερικούς μήνες, παραδίδοντας μια διπλή πρεμιέρα που φαίνεται να υπόσχεται ακόμη καλύτερα πράγματα.

Στο φινάλε της 4ης σεζόν, αφότου κέρδισαν την AIDA, οι Agents αποφάσισαν να παραδοθούν στις αρχές που τους κυνηγούσαν, και η τελευταία σκηνή μας έδειξε τον Coulson σε μια διαστημική βάση. Το επεισόδιο πιάνει την ιστορία ακριβώς από το τέλος της προτελευταίας σκηνής, όπου τα μέλη της ομάδας περιμένουν τη σύλληψη τους και μεταφέρονται στο διάστημα. Αλλά αυτή δεν είναι καν η μεγαλύτερη αλλαγή του status quo…. Ας πούμε απλά ότι πρόκειται για άλλο ένα κλασικό comic book trope, με το οποίο δεν είχε ασχοληθεί η σειρά.

Το CGI της πρεμιέρας, σε μερικά σημεία, είναι κινηματογραφικού επιπέδου. Το γράψιμο δεν αναγκάζει τους ήρωες να φέρονται ηλίθια, απλά για να προχωρήσει η πλοκή, ενώ και οι νέοι χαρακτήρες φαίνονται ενδιαφέροντες, όπως ο “μούφα Star-Lord” Deke. Είναι δύσκολο να ξεχωρίσω κάποιον από τους παλιούς, αλλά χάρη στις pop culture αναφορές του και στην αγάπη του για το shotgun axe του και το βιονικό χέρι του Coulson, ο Mack είναι από τα καλύτερα μέλη του cast. Είναι η κατάλληλη δόση comic relief και επίγνωσης της κατάστασης στην οποία βρίσκονται.