The Beauty #17

Ο τρελός Calaveras εμφανίζεται ξανά
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

The Beauty #17

WritersJeremy Haun, Jason A. HurleyArtistMatt SmithPublisherImage Comics

Μετά από κάποιες παράλληλες ιστορίες του ΤΗΕ BEAUTY, επιστρέφουμε στην “κανονική” ροή των γεγονότων. Ή τουλάχιστον ξαναβλέπουμε κάποιον από τα πρώτα τεύχη. Αν θυμάστε, οι ντετέκτιβ που ήταν υπεύθυνοι να ξεδιαλύνουν το πρόβλημα του ιού beauty, ο οποίος οδηγεί σε τραγικό θάνατο, το είχαν καταφέρει. Σχεδόν. Το μόνο τους εμπόδιο ήταν η γραφειοκρατία, η μαζική παραγωγή και εκείνος ο τρελός με τη μάσκα. Ε, να λοιπόν, που ο τρελός εμφανίζεται ξανά.

Στο τεύχος #17, βλέπουμε την ιστορία του Calaveras. Τη δολοφονική του τάση και τη ζωή κάτω από τη μάσκα. Είναι πατέρας και μάλλον νοιάζεται για την κόρη του, καθώς φροντίζει να έχει ό,τι επιθυμεί η καρδούλα της. Και ας είναι “νεκρός” για εκείνη. Ουσιαστικά, δεν μας δίνονται και πολλές πληροφορίες για το πρόσωπό του -το κρυμμένο πίσω από τη μάσκα – αλλά βλέπουμε τις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων που γεμίζουν τους τραπεζικούς του λογαριασμούς, και πώς κλείνει τα θανατικά ραντεβού του.

Ίσως, έτσι, μάθουμε πως κατέληξε να κυνηγάει με τόση μανία το έργο των δύο ντετέκτιβ και ουσιαστικά να “προστατεύει” την beauty. Μένει μόνο να περιμένουμε τα επόμενα τεύχη, μιας και φαίνεται να έχει συνέχεια ο Calaveras.