Jean Grey #9

Ένα ευχάριστο και καθόλου “hopeless” ανάγνωσμα
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Jean Grey #9

WriterDennis HopelessArtistVictor IbanezPublisherMarvel Comics

Η νεαρή Jean Grey έχει καταφέρει να βρει τη σπίθα από το Phoenix Force στις αναμνήσεις της Emma Frost, αλλά ως αποτέλεσμα, έχει πέσει σε κώμα. Για να σώσει τη ζωή της, η Emma θα πρέπει να συνεργαστεί με το φάντασμα της ενήλικης Jean, με την Hope Summers και άλλους μεταλλαγμένους. Ενώ, όμως, η κατάσταση φαίνεται να έχει βελτιωθεί, μια νέα απειλή καταφθάνει, για να φέρει τα πάνω κάτω.

Το JEAN GREY #9 είναι το δεύτερο μέρος του “Psych War”. Ο Hopeless εγκαταλείπει τον νοσταλγικό κόσμο του Grant Morrison, τον οποίο είχαμε δει στις αναμνήσεις τις Emma στο προηγούμενο τεύχος, και εντάσσει την ιστορία στο παρόν. Αν και στο ένατο τεύχος, δεν προχωρά ιδιαίτερα την πλοκή, το comic είναι ενδιαφέρον, κυρίως χάρη στην καλή χημεία μεταξύ των χαρακτήρων – και ειδικά της Emma Frost και της Jean Grey. Το σχέδιο του Ibanez δίνει ζωή στο σενάριο του Hopeless, απεικονίζοντας όμορφα τις εκφράσεις των χαρακτήρων και συνοδεύοντας άρτια την κεντρική ιστορία.

Με λίγα λόγια, το JEAN GREY #9 ήταν ένα ευχάριστο ανάγνωσμα. Κόντρα στο επώνυμό του, ο συγγραφέας μας παραδίδει ένα διόλου “hopeless” comic, το οποίο κερδίζει γρήγορα το ενδιαφέρον του αναγνώστη.