Minky Woodcock: The Girl Who Handcuffed Houdini #1

Εντελώς "high concept" αλλά εξαιρετικά καλοφτιαγμένο!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Minky Woodcock: The Girl Who Handcuffed Houdini #1

Writer/ArtistCynthia Von BuhlerPublisherTitan Comics

H Minky Woodcock είναι μια νεαρή λάτρης της αστυνομικής λογοτεχνίας. Φιλοδοξεί να γίνει και η ίδια μια detective, όπως οι ήρωες των μυθιστορημάτων που διαβάζει. Το όνειρό της δεν είναι ιδιαίτερα δυσπρόσιτο, αφού ο πατέρας της είναι ένας αναγνωρισμένος ιδιωτικός ερευνητής και εκείνη, μέχρι να τον πείσει για τις ικανότητές της, δουλεύει στο γραφείο του ως γραμματέας. Όσο, όμως, ο πατέρας της λείπει σε ταξίδι, ο sir Arthur Conan Doyle επισκέπτεται το γραφείο ερευνών Woodcock and Son, προκειμένου να ζητήσει τη βοήθεια του πατέρα της πρωταγωνίστριας και φίλου του. Σκοπός του διάσημου συγγραφέα είναι να αποκαλύψει ότι ο μάγος των αποδράσεων Harry Houdini είναι ένας απατεώνας και δεν έχει καμία σχέση με τον αποκρυφισμό. Η Minky, απόντος του πατέρα της, αποδέχεται η ίδια την πρόκληση και αποφασίζει να αναλάβει την υπόθεση.

H ιστορία βασίζεται στο μυστήριο που περιβάλλει τον βίο αλλά και τον θάνατο του showman, του οποίου το όνομα έμελε να γίνει συνώνυμο των εντυπωσιακών και απίθανων αποδράσεων.

Σχέδιο και σενάριο υπογράφει η Cynthia Von Buhler, βραβευμένη εικαστικός, συγγραφέας, σκηνοθέτης και performer. Ομολογουμένως, το artwork, αν και με αρκετές ατέλειες, είναι ιδιαίτερα ελκυστικό και θυμίζει αυθεντικό pulp! To σενάριο, από την άλλη, καίτοι η ιστορία βρίσκεται στην αρχή, προχωράει ταχύρυθμα και δείχνει ότι θα έχει ενδιαφέρον.

Το πρώτο τεύχος της σειράς κυκλοφόρησε με τέσσερα διαφορετικά εξώφυλλα, τα οποία υπογράφουν, πέραν της δημιουργού, οι καταξιωμένοι καλλιτέχνες David Mack, Robert McGinnis και Charles Ardai.