Top 100 Marvel Comics

100-91: A Marvel Odyssey

H οδύσσεια του φετινού Top 100 ξεκινά με τα comics που μπήκαν οριακά στην… ατμόσφαιρα της λίστας και με χαρακτήρες όπως οι X-Men, οι Avengers, αλλά και ολόκληρο το cosmic universe της εκδοτικής!

100

Iron Man (Michelinie/Layton) #117-156

1978-1982WritersDavid Michelinie, Bob LaytonArtistsBob Layton, John Romita Jr., John Byrne, Carmine Infantino, Sal Buscema, Jerry BinghamMarvel Comics

To run των Michelinie/Layton μπορεί να θεωρηθεί το πιο επιδραστικό για τον Armored Avenger. Δεν είναι μόνο οι κλασικές ιστορίες που περιλαμβάνονται σε αυτό, όπως το “Doomquest”, το οποίο εισήγαγε την κόντρα μεταξύ του ήρωα και του Doctor Doom, και το “Demon In A Bottle”, το οποίο έφερε σε πρώτο πλάνο το πρόβλημα που αντιμετώπιζε με το αλκοόλ ο Tony. Αυτές είναι, φυσικά, οι ιστορίες που θα θυμόμαστε πρώτα, αλλά και τα υπόλοιπα στοιχεία του run συμβάλλουν στη συνολική εικόνα.

Αρχικά, έχουμε τη δημιουργία χαρακτήρων όπως ο James Rhodes, o Justin Hammer και η Bethany Cabe, οι οποίοι κατέληξαν να είναι από τα πιο σημαντικά κομμάτια του supporting cast του ήρωα. Επιπλέον, οι δημιουργοί προσπάθησαν να βρουν νέους τρόπους να εξερευνήσουν τόσο τον Tony όσο και το alter ego του, και να εμβαθύνουν σε αυτόν. Ο αλκοολισμός είναι το πιο σημαντικό παράδειγμα, το οποίο οι δημιουργοί εισήγαγαν διακριτικά και στο background, μέχρι που εξερράγη σαν βόμβα…

Η κόντρα του με τη S.H.I.E.L.D. είναι το δεύτερο πιο σημαντικό, που θα δούμε εξελιγμένο και πιο ανεπτυγμένο στην άλλη κλασική ιστορία του διδύμου, το “Armor Wars”. Άλλωστε, οι αντίπαλοι του Iron Man δεν είναι πρώτης τάξης, οπότε εξ ορισμού πρέπει να επικεντρωθούν στον ήρωα και σε νέες απειλές, και ταυτόχρονα προσπαθούν να “ανανεώσουν” τους ήδη υπάρχοντες villains, εξηγώντας πώς καταφέρνουν να έχουν συνεχώς στην κατοχή τους τόσο εξελιγμένη τεχνολογία.

#100 #99 #98 #97 #96 #95 #94 #93 #92 #91