Top 100 Marvel Comics

100-91: A Marvel Odyssey
92

Avengers (John Byrne) #181-191

1979-1980WritersDavid Michelinie, Steven Grant, Mark Gruenwald, Jim Shooter, Bill Mantlo, Roger SternArtistJohn ByrneMarvel Comics

Αγαπητοί επισκέπτες, όπως μπορείτε να καταλάβετε από τα παραπάνω credits, o θρυλικός δημιουργός John Byrne, στο σύντομο πρώτο του πέρασμα από τον τίτλο, εργάστηκε απλά ως σχεδιαστής. Βέβαια, έχουμε να κάνουμε με τον Byrne στα τέλη της δεκαετίας του ‘70 και ένα σχέδιο γεμάτο ζωή και ενέργεια, από έναν καλλιτέχνη που ακόμα έβρισκε τον δρόμο του, καθώς έδινε την εντύπωση ότι χειρίζεται τη σελίδα με ολοένα αυξανόμενη αυτοπεποίθηση.

Βέβαια, η αίγλη των συγκεκριμένων τευχών δεν περιορίζεται αποκλειστικά στο σχέδιο. Η εντυπωσιακή σύναξη τόσων συγγραφέων σε έναν περιορισμένο αριθμό τευχών, κατέθεσε σημαντικές προσθήκες στον μύθο των Avengers. Κύριος άξονας υπήρξε η κυβερνητική παρέμβαση στη λειτουργία της ομάδας, με έλεγχο στη δράση, αλλά και στους ήρωες που την απαρτίζουν. Εντός αυτού του πλαισίου, επιτέλους έγιναν αποκαλύψεις σχετικά με το παρελθόν των δυο πιο μυστηριωδών μελών των Avengers, της Scarlet Witch και του αδερφού της, Quicksilver. Αποκαλύψεις που ισχυροποίησαν τις σχέσεις τους εντός του Marvel Universe και που τους καθόρισαν για τις επόμενες δεκαετίες. Καθώς τα big guns τις ομάδας διέθεταν πάντα τους δικούς τίτλους, storylines σαν αυτά είναι καθοριστικά για τους δευτερεύοντες χαρακτήρες, που πάντα ήταν η ραχοκοκαλιά του τίτλου.

#100 #99 #98 #97 #96 #95 #94 #93 #92 #91