Top 100 Marvel Comics

90-81: Casualties Of (Armor or Secret) Wars
89

Uncanny X-Men Annual #10

1986WriterChris ClaremontArtistArthur AdamsMarvel Comics

Πάνω από 40 σελίδες απόλαυσης, σε ένα σημαντικό τεύχος της σειράς, αφού εδώ βλέπουμε τόσο τον Longshot, όσο και την Psylocke στην πιο σκοτεινή εκδοχή της, όπως την οραματίστηκε ο Claremont.

Σε αυτό το χορταστικό τεύχος, ο Mojo έχει κάνει την Psylocke το προσωπικό του… Netflix και streamάρει ατελείωτα. Όταν βλέπει τους X-Men στο Danger Room, αποφασίζει να τους βάλει να πολεμούν για τη διασκέδαση των θεατών. Και ένας τρόπος να το κάνει, είναι να τους μετατρέψει πρώτα σε μωρά (X-Babies) και μετά να τους ελέγχει απόλυτα. Τότε είναι που και οι πρωτοεμφανιζόμενοι New Mutants αναλαμβάνουν δράση.

Το τεύχος αυτό μπορεί να είναι πάνω από 30 ετών, αλλά αποπνέει μια κλασική φρεσκαδούρα. Ο Claremont παίζει τους X-Men στα δάχτυλα και δεν διστάζει να τους κάνει ό,τι θέλει, ανακατεύοντας την κωμωδία με τη δράση με ξεκαρδιστικά αποτελέσματα. Όσο για το σχέδιο του Art Adams, αν και δεν είναι σε καμία περίπτωση τέλειο, δείχνει ξεκάθαρα το ταλέντο που διαθέτει ως καλλιτέχνης.

Το annual αυτό σε καμία περίπτωση δεν παίρνει σοβαρά τον εαυτό του και οι κερδισμένοι είναι οι αναγνώστες, που έχουν την ευκαιρία να περάσουν υπέροχα.

#90 #89 #88 #87 #86 #85 #84 #83 #82 #81