Top 100 Marvel Comics

80-71: Eternals And The Sunshine Of The Mutant Mind
73

Silver Surfer (Jim Starlin)

1989-1991WriterJim StarlinArtistRon LimMarvel Comics

Υπάρχουν κάποια runs ή stories που μοιάζουν καταδικασμένα να χαρακτηριστούν επικά, είτε λόγω της υψηλής ποιότητάς τους είτε λόγω του scope που έχουν και των σημαντικών γεγονότων που διαδραματίζονται εκεί. Το συγκεκριμένο run του τεράστιου Jim Starlin, σε συνεργασία με τον εξαιρετικό (και δυστυχώς ξεχασμένο) σχεδιαστή, Ron Lim, είναι σίγουρα ένα από αυτά.

Αναλαμβάνοντας τον τίτλο μετά την τριετία του Steve Englehart, ο οποίος είχε επιτύχει στο να επαναφέρει, μετά από χρόνια, τον Surfer στο προσκήνιο του Marvel Universe, ο Starlin ξεκίνησε με ένα τεράστιο μπαμ, καθώς στο πρώτο του τεύχος, επέστρεψε ένας από τους πιο ενδιαφέροντες villains της εκδοτικής. Ο Thanos ήταν πάλι εδώ, πιο επιβλητικός, απειλητικός και… ενοχλητικά γοητευτικός από ποτέ! Το υπέροχο εξώφυλλο, με τη θεόρατη φιγούρα του “Mad Titan” να καλύπτει σχεδόν τα 2/3 της εικόνας και τον Surfer να αναβλύζει θάρρος και υπερηφάνεια, ήταν δίχως αμφιβολία must-read για τους αναγνώστες της εποχής. Το εκπληκτικό 5-part story “The Return Of Thanos”, το οποίο περιλάμβανε και flashbacks με τους Captain Marvel και Adam Warlock, λειτούργησε ως πρελούδιο του ακόμη πιο επικού INFINITY GAUNTLET (που κυκλοφόρησε δύο χρόνια μετά) και ήταν μόνο η αρχή ενός ανυπέρβλητου run, που κατά την άποψή μου αποτελεί την κορυφαία στιγμή στην Ιστορία του Silver Surfer.

Τα τεύχη που ακολούθησαν διατήρησαν σε μεγάλο βαθμό το επικό ύφος και τον αέρα “σπουδαιότητας” του πρώτου storyline, ενώ οι Thanos και Warlock επέστρεψαν ξανά προς το τέλος του run, για ένα δεύτερο και ακόμη πιο κομβικό prequel του limited series που θα συναντήσετε στις ψηλότερες θέσεις αυτού του Top 100…

#80 #79 #78 #77 #76 #75 #74 #73 #72 #71