Top 100 Marvel Comics

80-71: Eternals And The Sunshine Of The Mutant Mind
72

Eternals (Kirby)

1976-1978Writer/ArtistJack KirbyMarvel Comics

To ETERNALS είναι μία φιλόδοξη σειρά επικών διαστάσεων, από τον “βασιλιά” των comics, Jack Kirby, η οποία αμφιταλαντεύεται από τις φιλοδοξίες της, παραδίδοντας, όμως, ένα πολύ ενδιαφέρον αποτέλεσμα.

Μέσα σε 19 τεύχη και ένα annual, o Jack Kirby, όντας editor, σεναριογράφος και σχεδιαστής, είχε τη δημιουργική ελευθερία με το μέρος του, προκειμένου να μεγαλουργήσει. Τα 13 πρώτα τεύχη είναι larger than life, χτίζοντας τη μυθολογία του ανθρώπου στο σύμπαν της Marvel, ενώ παράλληλα τοποθετούν τη Γη ως μέρος ενός συμπαντικού σχεδίου που δεν γνωρίζει όρια. Οι Celestials είναι υπεύθυνοι για τη ζωή στον πλανήτη μας και έρχονται ανά κύματα, για να κρίνουν την πορεία της ζωής στη Γη, τιμωρώντας ή ευεργετώντας.

Ενώ βλέπουμε τις συγκρούσεις και τις συμμαχίες που σχηματίζονται, ανάμεσα στους αθάνατους Eternals, τους ανθρώπους και τους τερατόμορφους Deviants, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι Celestials, στο τεύχος #14 αρχίζει ένα ξεκάρφωτο story arc, με έναν σούπερ ρομποτικό Hulk, που καταστρέφει όλη τη ροή. Η σειρά επανακάμπτει στα δύο τελευταία τεύχη, οπότε και ακυρώθηκε, αφήνοντας άπειρα αναπάντητα ερωτήματα και απολύτως κανένα τέλος. Κάποιες απαντήσεις, δίνονται μετά από χρόνια, στο THOR και τα επόμενα volumes του ETERNALS.

Σεναριακά, το ETERNALS προσφέρει ένα πολύ δυνατό κράμα διαλόγων, που φτάνουν μέχρι επίπεδο Shakespeare, και καταιγιστικής δράσης, συνεισφέροντας σε μία overwhelming ατμόσφαιρα, η οποία ενισχύεται από το δυναμικό σχέδιο του Kirby. Πρόκειται για μία υποτιμημένη σειρά που αξίζει να ανακαλύψετε, τουλάχιστον για όσο κράτησε, καθώς ακολούθησε τη μοίρα του NEW GODS.

#80 #79 #78 #77 #76 #75 #74 #73 #72 #71