Top 100 Marvel Comics

70-61: Requiem For A Surfer's Dream
68

Amazing Spider-Man Annual #14

1980WriterDennis O'NeilArtistFrank MillerMarvel Comics

Κατά τη διάρκεια της Shooter-ικής Marvel, βγήκαν απίστευτα διαμαντάκια. Το εν λόγω Annual είναι ένα από αυτά, με τον Denny O’Neil στα ηνία του σεναρίου και τον Frank Miller στα πρώτα του επαγγελματικά βήματα.

Πρόκειται για το ένα από τα δύο ASM Annuals που σχεδίασε ο Miller και σε εισάγει αμέσως στη μοναδική, μυστηριώδη ατμόσφαιρά του. Μία προφητεία του βιβλίου των Vishanti προειδοποιεί για τη δυνατότητα ενός δεσμού ανάμεσα στην ανθρώπινη διάσταση και μία διαβολική, κάθε 60.000 χρόνια, που θα αποφέρει τον χαμό της ανθρωπότητας, εκτός εάν ένας ισχυρός μάγος και ένας άνθρωπος που είναι συνάμα και αράχνη, συνεργαστούν για να τον αποτρέψουν.

Σεναριακά, είναι μία ακόμη περιπέτεια του Spidey, που απλά πάει να σώσει τον Strange από μία υπερ-διαστατική απειλή, εν μέσω προσωπικών θεμάτων που είχε εκείνη την εποχή, με την Debra Whitman. Παρ’ όλα αυτα, η ιστορία έχει υπέροχη ροή, που καταλήγει σε μία ενδιαφέρουσα, αν και “εύκολη”, κλιμάκωση, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον, ενώ εμπεριέχει και ασυνήθιστα gags ανάμεσα στα καρέ. Σχεδιαστικά, η “άλλη” διάσταση είναι εντυπωσιακά disturbing, ενώ φαίνεται ήδη το φόρτε του Miller στα ατμοσφαιρικά σκοτεινά καρέ με φόντο κακοκαιρία.

Είναι ένα ασυνήθιστο Annual, που επιτυγχάνει ένα πολύ ενδιαφέρον team-up του Spidey με τον Strange, συνδυάζοντας στοιχεία από διαφορετικά μεταξύ τους είδη. Σίγουρα πρέπει να το διαβάσετε.

#70 #69 #68 #67 #66 #65 #64 #63 #62 #61