Top 100 Marvel Comics

70-61: Requiem For A Surfer's Dream
64

Silver Surfer: Requiem

2007WriterJ. Michael StraczynskiArtistEsad RibićMarvel Comics

Είναι από τις φορές που αγαπώ ένα comic λιγότερο για την ιστορία και περισσότερο για το artwork. Ο Esad Ribic τα δίνει όλα, σε αυτή τη μίνι σειρά που με έκανε να γυρίζω τις σελίδες απλά για να απολαύσω ένα-ένα τα καρέ αυτού του απίστευτου σχεδιαστή.

Η ιστορία είναι απλή και εντελώς συναισθηματική, όπως ταιριάζει στον εσωτερικό ειρηνιστή της Marvel. Ο Silver Surfer πεθαίνει. Μετά από όλα όσα έχει ζήσει, όλα όσα έχει υποφέρει, η στολή του τον εγκαταλείπει και, τελικά, θα τον σκοτώσει. Και παρ’ όλο που είναι ένα πανίσχυρο ον, αντιδρά όπως όλοι θα αντιδρούσαμε αν μαθαίναμε ότι έχουμε ένα μήνα ζωής. Αναζητά τον εαυτό του, επισκέπτεται μέρη που αγαπά και μέρη που τον πλήγωσαν, αναρωτιέται τί μπορεί να έκανε διαφορετικά.

Αλλά όλα αυτά θα ήταν απλά μια δακρύβρεχτη ιστορία για τον θάνατο ενός αγαπητού χαρακτήρα, αν δεν την συνόδευε το εξωπραγματικό ταλέντο του Ribic. Το διάστημα είναι γεμάτο ονειρικά νεφελώματα, μακρινούς πλανήτες και ζωή, και οι ζωγραφισμένες σελίδες του ταιριάζουν όλες σε γκαλερί υψηλής τέχνης. Το SILVER SURFER: REQUIEM είναι όμορφο. Απλά όμορφο.

#70 #69 #68 #67 #66 #65 #64 #63 #62 #61