Η Disney Αγοράζει Την Fox

Έκλεισε η πολυαναμενόμενη συμφωνία!

Επιτέλους η ένωση που όλοι περιμέναμε είναι εδώ. Η Disney ανακοίνωσε την αγορά της 21st Century Fox για το ποσό των 52,4 δισεκατομμυρίων, αναλαμβάνοντας και το καθαρό χρέος της εταιρείας της τάξεως των 13,7 δισεκατομμυρίων. Παρ’ όλο που κάποιες θυγατρικές, όπως οι Fox, Fox News, και Fox Business, θα παραμείνουν στα χέρια των μετόχων, η Disney ουσιαστικά αποκτά, μέσα από αυτή τη συμφωνία, όλα τα κινηματογραφικά και τηλεοπτικά studios και κανάλια, ένα μικρός μέρος της Boom! Studios, καθώς και το μερίδιο πλειοψηφίας στο κανάλι Hulu.

Φυσικά αυτό που έχει ενθουσιάσει τους περισσότερους fans, είναι το γεγονός ότι σε συνδυασμό με ταινίες όπως το GRAND BUDAPEST HOTEL, AVATAR, HIDDEN FIGURES, GONE GIRL, SHAPE OF WATER και THE MARTIAN, η Disney παίρνει υπό τη κατοχή της, τα franchises των X-Men, Fantastic Four και Deadpool. Αυτό, βέβαια, σημαίνει ότι στο εγγύς μέλλον θα δούμε τους τρείς παραπάνω τίτλους να προστίθενται στο άκρως επιτυχημένο MCEU, όπου άλλωστε είναι και η δικαιωματική θέση τους.

Τα μόνα δυσάρεστα νέα είναι ότι η επισημοποίηση αυτής της συμφωνίας, προϋποθέτει να περάσει μέσα από αρμόδιους κυβερνητικούς ρυθμιστές, μια διαδικασία που θα διαρκέσει ίσως και πάνω από έναν χρόνο. Λίγη υπομονή ακόμα, true believers!