Top 100 Marvel Comics

60-51: You Will Meet A Tall Doctor Strange

Σε αυτή τη δεκάδα, συναντάμε τον Doctor Strange, τον Silver Surfer, τους Avengers και την διαφορετική εκδοχή γνωστών υπερηρώων από άλλο σύμπαν! Και βρισκόμαστε μόνο στα μισά!

60

Alias

2001-2004WriterBrian Michael BendisArtistMichael GaydosMarvel Comics (Max)

Το comic στο οποίο βασίστηκε η τηλεοπτική σειρά JESSICA JONES του Netflix, δεν θα μπορούσε να λείπει από την λίστα των 100 κορυφαίων Marvel comics όλων των εποχών! Μπορεί αρκετοί θεατές και αναγνώστες να έχουν ενστάσεις για την τηλεοπτική σειρά, ωστόσο, το ALIAS αξίζει μια θέση στην εκατοντάδα και εξηγώ αμέσως το γιατί.

Ο Brian Michael Bendis είναι από τους δημιουργούς που συχνά διχάζουν το κοινό. Ομολογουμένως, όσο καλές δουλειές και αν έχει κάνει, μπορούμε να αριθμήσουμε και αρκετές απογοητεύσεις. Σίγουρα, όμως, το ALIAS δεν ανήκει στη δεύτερη κατηγορία. Οι περιπέτειες της πρώην υπερηρωίδας Jewel, a.k.a. Jessica Jones, ως ιδιωτικής detective, είναι ένα crime comic με πινελιές superhero. Αλλά περισχύει η noir αισθητική, τόσο στο σενάριο όσο και στο τραχύ σχέδιο του Michael Gaydos.

Η πρωταγωνίστρια, αν και θυμίζει κλασικό noir ήρωα, έχει δομηθεί με τρόπο αυθεντικό, επιτρέποντας στον αναγνώστη να ταυτιστεί μαζί της. Η εξέλιξη του χαρακτήρα ακολουθεί αυτή της πλοκής, που μας αποκαλύπτει σταδιακά και μέσα από κάθε ιστορία, το παρελθόν και τον εσωτερικό κόσμο της Jessica Jones. To εν λόγω comic είναι ιδανικός εκπρόσωπος του neo-noir, με τη σύγχρονη ματιά στο περιθώριο της κυρίαρχης κοινωνικής εικόνας, μέσα από τον βίο μιας street level superhero.

Πέραν των ανωτέρω, το ALIAS αποτέλεσε τον πρώτο τίτλο του Μax imprint – ή για να είμαι ακριβής, το Μax Comics δημιουργήθηκε για να εκδοθεί το ALIAS, προκειμένου να απευθυνθεί αποκλειστικά σε ενήλικο κοινό. Δικαίως, λοιπόν, κατέκτησε μια θέση στο Τop 100 της Ιστορίας της Marvel.

#60 #59 #58 #57 #56 #55 #54 #53 #52 #51