Top 100 Marvel Comics

60-51: You Will Meet A Tall Doctor Strange
56

Amazing Spider-Man (Michelinie/McFarlane)

1988-1990WriterDavid MichelinieArtistTodd McFarlaneMarvel Comics

Πολλές φορές, η νοσταλγία σε κάνει να θυμάσαι μια εξιδανικευμένη εικόνα ενός comic που διάβασες μικρός, το οποίο, στην πραγματικότητα, δεν είναι τόσο καλό όσο το έχεις στο μυαλό σου. Υπάρχουν, όμως, και εξαιρέσεις. Η ελληνική έκδοση του AMAZING SPIDER-MAN #298, του πρώτου τεύχους της συνεργασίας των David Michelinie και Todd McFarlane στη ναυαρχίδα της Marvel, δεν ήταν απλά το πρώτο comic του Spider-Man, ή το πρώτο Marvel comic που διάβασα. Ήταν το πρώτο μη-Disney/Ποπάυ/άλλο χιουμοριστικό comic! Προφανώς, το γεγονός αυτό του δίνει κάποιους extra πόντους στα μάτια μου, αλλά η πραγματικότητα είναι πως η συνεργασία αυτή μας έδωσε μια από τις κορυφαίες περιόδους του αγαπημένου μας ήρωα.

Σίγουρα, αυτό που ξεχωρίζει στα συγκεκριμένα τεύχη, περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, είναι το εκπληκτικό σχέδιο του McFarlane, που έδωσε μια περισσότερο αραχνοειδή έμφαση στη φιγούρα και τις κινήσεις του Spider-Man και δημιούργησε αίσθηση. Όμως, δεν θα πρέπει να παραγνωριστεί και ο ρόλος του Michelinie, ο οποίος, δυστυχώς, βρίσκεται στη σκιά του διάσημου σχεδιαστή, αφού μας έδωσε μια σειρά πολύ ωραίων ιστοριών, με σημαντικότερη, βέβαια, την εισαγωγή του Venom στο σύμπαν του Ανθρώπου Αράχνη.

Το συγκεκριμένο run είναι ένα από τα απολαυστικότερα και σημαντικότερα στην ιστορία της Marvel και απαραίτητο ανάγνωσμα για κάθε οπαδό των υπερηρωικών comics.

#60 #59 #58 #57 #56 #55 #54 #53 #52 #51