Top 100 Marvel Comics

60-51: You Will Meet A Tall Doctor Strange
55

Ultimates 1 & 2

2002-2007WriterMark MillarArtistBryan HitchMarvel Comics

Με το ξημέρωμα του νέου millennium, η Marvel προσπάθησε να προσαρμοστεί στις συνθήκες που δημιούργησε η pop culture της νέας εποχής και, δημιουργώντας ένα νέο imprint, προσπάθησε να ξανασυστήσει τους χαρακτήρες της, από μια νέα, πιο σύγχρονη σκοπιά. Έτσι δημιουργήθηκε το Ultimate Universe, ένα σύμπαν απελευθερωμένο από τα δεσμά του continuity και τις απαιτήσεις των fans.

Παρά το γεγονός ότι, τελικά, κατέληξε σε μέγα φιάσκο, οι πρώτοι τίτλοι που κυκλοφόρησαν ήταν αρκετά αξιοπρεπείς, αλλά ο αναμφισβήτητα κορυφαίος τίτλος, που άφησε το στίγμα του στη βιομηχανία των comics, αλλά και στους Avengers, ήταν το ULTIMATES, τόσο άμεσα όσο και έμμεσα. Μετά την κυκλοφορία των δύο ULTIMATES, η σειρά ενσωματώθηκε στο DNA όλων των σειρών Avengers, ενώ είναι κοινό μυστικό ότι οι ταινίες με πρωταγωνιστές τους Εκδικητές, βασίστηκαν περισσότερο στο ULTIMATES και λιγότερο στην αυθεντική μυθολογία της υπερομάδας.

Και πώς να μην λατρέψει κάποιος το ULTIMATES, τον σπόρο της δημιουργικής συνεύρεσης του widescreen artwork του Bryan Hitch και της πιο ρεαλιστικής, μιλιταριστικής και έντονα πολιτικοποιημένης πένας του Mark Millar; Και ο σπόρος αυτός έδωσε δύο ιστορίες, δύο διασκεδαστικά και γεμάτα δράση έπη, που επηρέασαν όσο τίποτε άλλο όλη την εκδοτική και την πορεία της στον 21ο Αιώνα.

#60 #59 #58 #57 #56 #55 #54 #53 #52 #51