Previews Picks

December 2017

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα και προτού ξεκινήσουμε όλοι να ξοδεύουμε τα λεφτά μας μέσα στις γιορτές, ας αναλογιστούμε πόσα θα χρειαστούμε για comics σε δύο μήνες, όταν και θα καταφθάσουν στα κομιξάδικα οι παραγγελίες μας από το τρέχον PREVIEWS της Diamond.

Συντροφιά θα μας κρατήσουν, αυτές τις δύσκολες ώρες, οι συντάκτες του Comicdom.gr, Γιάννης Πλας και Αλεξάνδρα Καλεσοπούλου.

Blue Pages

Για να λέμε την αλήθεια οι επιλογές ήταν πάρα πολλές για να ξεχωρίσεις ορισμένα τεύχη που θα μπουν στην λίστα. Παρόλα αυτά η διαλογή έγινε και ευελπιστώ να είναι καλή. Τουλάχιστον από την στιγμή που εντάχθηκε στην λίστα ένα από τα πιο αναμενόμενα τεύχη εγώ είμαι ευχαριστημένος.

Defenders #10

$3.99 page Μ31 Marvel Comics

Ποίος θα έλεγε όχι σε ένα comic με τέτοιο εξώφυλλο; Για να λέμε την αλήθεια δεν είναι το καλύτερο που έχετε δει ποτέ, αλλά παραδεχτείτε το πώς είναι ωραίο και ευελπιστούμε να είναι αντίστοιχα ωραίο και το περιεχόμενο.

Αυτή την φορά ο Daredevil τα βάζει ολομόναχος με τους Kingpins of New York προκειμένου να καθαρίσει την πόλη από την εγκληματική τους λαίλαπα. Το κακό είναι όμως, πως τα πράγματα δυσκολεύουν όταν δεν έχεις βοήθεια από κανένα.

Giants #3 (of 5)

$3.99 page 54 Dark Horse Comics

Δεν περίμενα να πω ότι θα ήταν από τις πρώτες μου επιλογές, αλλά να που είναι. Αυτό το mini-series αξίζει κάποιος να του ρίξει μια ματιά καθώς έρχεται σιγά σιγά ο δρόμος προς το φινάλε.

Ένα από τα γιγαντιαία τέρατα που κυριαρχούν στον κόσμο πέρα από το Underground City, ψυχορραγεί και το τελευταίο πράγμα που θέλει ο Gogi είναι να το βοηθήσει. Όμως οι επιλογές του είναι περιορισμένες από την στιγμή που η επιβίωση του ίδιου εξαρτάται από εκείνο. Εντωμεταξύ, κάποιο γνωστό πρόσωπο επιχειρεί να γίνει αρχηγός όχι μόνο σε μία αλλά σε δύο gangs, κάνοντας τα πράγματα πολύ επικίνδυνα.

Dark Nights: Metal #6

$4.99 page 77 DC Comics

Σε ορισμένους άρεσε το Dark Nights ως τώρα, σε άλλους όχι. Εγώ προσωπικά βρήκα αρκετά ενδιαφέρουσα την συγκεκριμένη προσθήκη στο DC universe μιας και πραγματοποίησε αρκετές ιδέες οι οποίες μπορεί να υπήρχαν στο μυαλό των αναγνωστών ή σε fan fiction.

Στο έκτο τεύχος του METAL όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο σκοτάδι. Σε αυτή την επική και καταστροφική κατάληξη αυτού του event, οι ήρωες από το σύμπαν της DC κάνουν την τελική τους εξόρμηση στο άγνωστο, για να πολεμήσουν τις δυνάμεις του Dark Multiverse. Χώρος και χρόνος, όνειρα και εφιάλτες, όλα θα συγκρουστούν και πλέον το σύμπαν της DC δεν θα είναι ποτέ πια το ίδιο.

Ragman #5

$2.99 page 110 DC Comics

Η νέα σειρά του Ragman από την οπτική γωνία του σκίτσου θυμίζει αρκετά Spawn. Ακόμα περισσότερο το εξώφυλλο του συγκεκριμένου τεύχους. Εάν λάβουμε, λοιπόν υπόψιν το γεγονός ότι το Spawn παλιότερα ήταν από τις αγαπημένες μου σειρές, τότε αυτό σημαίνει πως θα διαβάσω και αυτό το comic που το θυμίζει

Kαθώς ο Ragman προσπαθεί να σώσει την Mandy και τον Frank Jr, το καταδυναστευμένο παιδί άθελα του επιτρέπει στον αρχηγό της δαιμονικής επιδρομής να εισβάλει τελικά στην Gotham. O Ragman δεν μπορεί να εμπιστευτεί άλλον εκτός από τον εαυτό του για να σώσει την πόλη, καθώς μάχη για τις ψυχές των αθώων ξεκινά εδώ.

Death Bed #1

$3.99 page 136 DC Comics (Vertigo)

Ένα τεύχος που μοιάζει από το εξώφυλλο του να έχει πάρει ναρκωτικά. O Antonio Luna, o μεγαλύτερος adventurer όλων των εποχών έχει εξαφανιστεί εδώ και 20 χρόνια από την ενεργό δράση. Πλέον ως ενενηντάχρονος επέστρεψε και ισχυρίζεται πως είναι πλέον στα τελευταία του. Η Valentine Richards, μια αποτυχημένη λογοτέχνης, καλείτε να πάει στο κάστρο του πρώην superstar και δει εάν αυτά που ισχυρίζεται εκείνος είναι αλήθεια. Καθώς φτάνει να μάθει τι έχει συμβεί, ξεδιπλώνεται μπροστά της μια ιστορία ψυχεδελικής βίας και εκρηκτικής υπερφυσικής περιπέτειας.

The Spider King #1

$3.99 page 175 IDW Publishing

Καθώς μια αρμάδα από διαστημόπλοια πέφτει στην Γή το 956 μ.Χ, μια ομάδα από Vikings αποτελούν την τελευταία άμυνα ενάντια σε έναν βάναυσο διαγαλαξιακό τύραννο. Κατά το ήμισυ Sci-Fi και Fantasy ταυτόχρονα, το Spider King αφηγείται την περιπέτειες του πολέμου των Vikings καθώς αμύνονται ενάντια στους εξωγήινους εισβολείς και τα υπερεξελιγμένα όπλα τους. Concept που έχει ξαναχρησιμοποιηθεί στο παρελθόν, αλλά αν χρησιμοποιηθεί σωστά, μετατρέπεται σε ότι πιο cool υπάρχει.

Kick-Ass #1

$3.99 page 184 Image Comics

Τι να πει κανείς άραγε γι’αυτό; Μακάρι να είναι αξιόλογο και να είναι όπως πρέπει να είναι.

Ο Kick-Ass επέστρεψε και είναι έτοιμος να ξεπαστρέψει συμμορίες και όλους τους εγκληματίες που οδηγούν την πόλη του στην κατηφόρα. Όμως πίσω από την παλιά μάσκα εκείνης της πρασινοκίτρινης στολής, δεν βρίσκεται πια ο Dave Lizewski, αλλά ένα νέο πρόσωπο. Θα είναι άξιο να σηκώσει στους ώμους του το όνομα του γνώριμου Kick-Ass; Ο Mark Millar και ο John Romita Jr. συμμαχούν για άλλη μια φορά ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στο σε έναν από τους πιο outsider υπερήρωες όλων των εποχών.

VS #1

$3.99 page 187 Image Comics

Τo VS η αλήθεια είναι πως δεν γνωρίζω τι είναι, αλλά σίγουρα θα το εξετάσω εξονυχιστικά όταν κυκλοφορήσει.

Στον κόσμο του VS λοιπόν, ο πόλεμος έχει γίνει άθλημα και ιδιωτικοί στρατοί ιδρυμένοι από στρατιώτες superstar μάχονται για την φήμη, τα χρήματα και την δόξα των χορηγών τους. Καθώς μια νέα γενιά στρατιωτών καταφθάνει, ένας από τους κορυφαίους μονομάχους συνειδητοποιεί το πόσο εύκολα μπορεί κάποιος να χάσει τα φώτα της δημοσιότητας.

Saga #49

$2.99 page 197 Image Comics

Τα θέματα γύρω από τα fake news και το πώς θα καταπολεμηθούν, έχουν γίνει αρκετά δημοφιλή τα τελευταία χρόνια. Άρθρα, διατριβές ακόμα και επιχειρήσεις start-up έχουν δημιουργηθεί προκειμένου να τελειώσει αυτή η μάστιγα μια και καλή. Οπότε μιας και αυτό το θέμα έχει γίνει τόσο διάσημο, δεν είναι καθόλου παράξενο να υπάρχουν comics που εμπλέκονται με αυτό.

Για αυτό το λόγο το Saga, η βραβευμένη σειρά έρχεται με ένα νέο story arc γύρω από τα fake news και αυθεντικό τρόμο. Αναμένουμε.

Green Pages

Καλώς ήρθατε και αυτό το μήνα στα PREVIEW PICKS. Μου δίνουν πάλι τα ηνία να σας ξεναγήσω στις “πράσινες” σελίδες των comic αυτό το μήνα. Έχει λίγο από όλα, ελπίζω κάπου να σας πετύχω. Αν και, έχει λίγο παραπάνω τρομαχτικές ιστορίες (και ήθελα να βάλω κι άλλες)!

Cold War #1

$3.99 page 256 PublisherAfterShock Comics

Σε μία κρυογονική εταιρεία, εξού και το cold, έχουμε τη γνωστή υπόσχεση με αιώνια ζωή, χωρίς ασθένειες, κλπ, κλπ.

Έλα, όμως, που όταν ξυπνάνε αντί για τη γη της επαγγελίας, βρήκαν την κόλαση. Αναγκασμένοι να πάρουν μέρος σε έναν πόλεμο, που ούτε ζήτησαν και ούτε ξέρουν ποιον έχουν αντίπαλο.

The Wilds #1

$3.99 page 288 PublisherBlack Mask Studios

Μετά από μία καταστροφική πανώλη πέφτει στο ανθρώπινο είδος, όσοι έχουν επιβιώσει δημιουργούν μικρές κοινότητες. Οι κοινότητες αυτές πρέπει να επικοινωνούν. Και επειδή είμαστε πλέον σε post apocalyptic κόσμο, έχουμε δρομείς/ αγγελιοφόρους.

Μία από αυτούς είναι η Daisy, και η ιστορία θα ξεκινήσει όταν η αγάπη της –κι άλλη δρομέας- θα εξαφανιστεί στον έξω κόσμο και εκείνη θα προσπαθήσει να τη βρει.

Όμως, εκτός από τα άγρια ζώα, ο έξω κόσμος έχει κι άλλους κινδύνους, όλους εκείνους που δε σώθηκαν από τον ιό και έπαψαν να είναι άνθρωποι.

Come Into Me #1

$3.99 page 289 PublisherBlack Mask Studios

Ήρθε η ώρα και για λίγο horror! Στη συγκεκριμένη ιστορία ένας επιχειρηματίας που δεν είναι καλά στα μυαλά του και έχει το κλασσικό σύνδρομο του θεού, αλλάζει τελείως την έννοια των social media.

Κάνοντας δύο μυαλά, δύο διαφορετικές προσωπικότητες να μοιραστούν ένα σώμα. Οπότε, πλέον, μηχανή και άνθρωπος είναι ένα και το αυτό.

Φαίνεται μία ενδιαφέρουσα ματιά της ψηφιακής εποχής και πως ο άνθρωπος μοιράζεται όλο και περισσότερα, και στην τελική παραμένει ακόμα άνθρωπος;!

Jim Henson’s Labyrinth #1

$3.99 page 296 PublisherBoom! Studios

Ο λαβύρινθος του Jim Henson, παίρνει ζωή μέσα από σελίδες Spurier και Bayliss. Όμως, δε βρισκόμαστε στην εποχή της ταινίας του ’80 με πρωταγωνιστή τον έναν David Bowie!

Πριν τη Sarah υπήρχε και κάποια άλλη που τα έβαλε με τα goblin στον λαβύρινθο για να βρει τον Jareth. Πάμε πίσω στο χρόνο, για να δούμε την ιστορία του περίφημου Goblin King!

A Girl In The Himalayas

$16.99 page 298 PublisherBoom! Studios

Στη μαγευτική και μυστηριώδη οροσειρά των Ιμαλάιων, σπίτι των μυθικών Γέτι, υπάρχει ένα μέρος όπου όλα αυτά τα μυθικά και αθάνατα όντα κατοικούν. Ήρεμα, χωρίς να ενοχλούν κανέναν.

Όταν, λοιπόν, σε αυτό το ιερό μέρος φέρνουν ένα κοριτσάκι για την προστασία του –την Vijaya- κάποια όντα διαφωνούν. Ο μικρός άνθρωπος θα πρέπει να τους δείξει πως δεν είναι όλοι οι άνθρωποι βίαιοι και κακοί.

Yurushi GN

$8.99 page 317 PublisherCosmic Times

Εκδίκηση και η αποτυχία να στοιχειώνει την συνείδηση ενός Samurai. Τυφλού Samurai, μιας και τυφλώθηκε για να προστατέψει τον πατέρα του. Το όνομά του Kisho, και μαζί του η Yurushi.

Μια ιστορία έρωτα, εκδίκησης και φυσικά συγχώρεσης. Αθάνατα στο χρόνο και με εξαιρετική απόδοση από τον Zach Bassett, με την κάθε σελίδα να αποτελεί έργο τέχνης.

Pumpkinhead #1

$3.99 page 322 PublisherDynamite Entertainment

Κι άλλο horror, κι άλλος Cullen Bunn εμφανίζεται.

Πολλά χρόνια το δαιμόνιο κοιμόταν σε ένα χωράφι με κολοκύθες. Έλα, όμως, που ξυπνάει όταν ένας οδηγός σκοτώνει δύο παιδάκια. Και τώρα έχει και «προστάτες». Μία οικογένεια, που και η ίδια θέλει να χρησιμοποιήσει το στοιχειό για δικούς της σκοπούς.

Και κανείς δεν είναι ασφαλής πλέον.

Moomin Winter GN

$9.95 page 343 PublisherDrawn & Quarterly

Κάτι για τους μικρούς αναγνώστες μας ή τους «μικρούς στην καρδιά». Και όταν το είδα δε μπορούσα να μη το αναφέρω, καθώς μεγάλωσα τελείως συνεπαρμένη από τα κινούμενα σχέδια της οικογένειας των φανταστικών ιπποπόταμων!

Τώρα είναι χειμώνας και καθώς επιθυμούν πολύ να πέσουν σε χειμερία νάρκη, απρόσκλητοι επισκέπτες τους κάνουν την ζωή άνω κάτω. Και ο χειμώνας αυτός προβλέπεται πολύ δύσκολος!

Why Art?

$14.99 page 350 PublisherFantagraphics Books

Αυτό το comic κάνει την ερώτηση που χρόνια βασανίζει καλλιτέχνες, κριτικούς και απλούς ανθρώπους. Τι είναι τέχνη;

Αυτό που λέμε τέχνη έχει πολλές μορφές και ιδιότητες. Είναι προσωπική, αστεία, σοβαρή και διάφορα άλλα κοσμητικά επίθετα. Και η Eleanor Davis έρχεται μέσα από μία μορφή της τέχνης –την 9η τέχνη- να μας παρουσιάσει κάποιες από αυτές τις ιδέες περί τέχνης.

Πάρτε μπερέ και κόκκινο μαντίλι –τυχαία η επιλογή χρώματος- και κοιτάχτε την τέχνη κατάματα!

Your Black Friend And Other Strangers

$19.95 page 398 PublisherSilver Sprocket

Στο παρόν graphic novel αναπαρίσταται η ενήλικη ζωή. Αλλά, όχι η ειδυλλιακή ενήλικη ζωή. Και ούτε και η ζωή ενός μόνο ανθρώπου.

Με αρκετό χιούμορ πιάνει τη θρησκεία, τις διαδικτυακές σχέσεις, τις φυλετικές διακρίσεις και γενικά τις διακρίσεις, την τέχνη, το kung fu και άλλα πολλά.

Οπότε, μάλλον έχει κάτι για τον καθένα!