Top 100 Marvel Comics

50-41: Bringing Out The Dead Mutants

Μπαίνουμε στο Top 50, και στην πρώτη δεκάδα συναντάμε τον Spider-Man και τους X-Men στα 80s, τους Avengers στα 70s και στα 90s, τον Daredevil στα 00s, αλλά και τον πάντα διαχρονικό Groo!

50

Daredevil (Brian Michael Bendis)

2001-2006WriterBrian Michael BendisArtistsAlex Maleev, Manuel Gutierrez, Terry DodsonMarvel Comics

Η δεύτερη πενηντάδα του Top 100 του Comicdom, ανοίγει με την, ίσως, καλύτερη δουλειά του Brian Michael Bendis στο χώρο των comics. Πριν ο Bendis ενταχθεί στο δυναμικό της DC (την οποία και προβλέπω ότι μες το 2018 θα καταστρέψει) και πριν γίνει το μεγαθήριο που είναι σήμερα, έκανε ένα μεγάλο και καθοριστικό πέρασμα από το DAREDEVIL. Έναν ήρωα με τον οποίο μεγαλούργησε, φυσικά, ο Frank Miller, και ο Bendis ήταν ο πρώτος συγγραφέας μετά το έπος του Miller, που κατάφερε να δημιουργήσει μια ιστορία που να μπορεί να συγκριθεί με αυτό.

Στο συγκεκριμένο run, ο Bendis μας σύστησε με το προσωπικό του συγγραφικό στιλ, το οποίο αργότερα θα γινόταν ευχή και κατάρα για τις επόμενες δουλειές του, αλλά στο συγκεκριμένο comic, η τεχνική του, συνοδευόμενη από το σκοτεινό και καθαρόγραμμό σχέδιο του Alex Maleev, ταίριαζε απόλυτα. Χωρίς να αλλάξει δραματικά το status quo του χαρακτήρα, ο Bendis χρησιμοποίησε ως κεντρικό plot point του run του, την αποκάλυψη της μυστικής ταυτότητας του Daredevil και σκιαγράφησε τον κόσμο του δημοφιλούς υπερήρωα, μέσα από τις νέες συνθήκες τις οποίες δημιούργησε η εξέλιξη αυτή.

Ο Daredevil συνέχισε να κάνει σποραδικές εμφανίσεις υπό την πένα του Bendis σε διάφορους τίτλους, αλλά κανένας από αυτούς τους τίτλους δεν μπορούσε να ξεπεράσει αυτό το πρώτο run.

#50 #49 #48 #47 #46 #45 #44 #43 #42 #41