Top 100 Marvel Comics

50-41: Bringing Out The Dead Mutants
41

Avengers (Busiek/Perez)

1997-2000WriterKurt BusiekArtistGeorge PerezMarvel Comics

Το 1998, στον απόηχο του Heroes Reborn, η Marvel λανσάρει ξανά μερικούς από τους τίτλους της, με νέα αρίθμηση, επαναφέροντάς τους στο main Marvel Universe. Ένας από αυτούς τους τίτλους ήταν οι Avengers, οι οποίοι είχαν την καλή τύχη να πέσουν στα χέρια των Kurt Busiek και George Perez, με το αποτέλεσμα να είναι ένα από τα καλύτερα runs των Earth’s Mightiest Heroes.

Μέσα σε λίγα τεύχη, ο Busiek θα επιστρέψει την ομάδα σε πιο παραδοσιακά υπερηρωικά storylines, με σεβασμό προς το ύφος και το ποιόν των χαρακτήρων, ενώ παράλληλα θα την εμπλουτίσει με νέα μέλη, όπως οι Firestar, Silverclaw, Justice, Triathlon και τον πρόσφατα αναστημένο, Wonder Man. Εκεί, όμως, που ο συγγραφέας μεγαλουργεί, είναι στη σκιαγράφηση της ψυχοσύνθεσης των heroes και villains. Μέσα από εξαιρετικά storylines, όπως τα “Ultron Unlimited”, “The Morgan Conquest” και “The Nefaria Protocols”, οι πρωταγωνιστές αναπτύσσονται διαρκώς, καθώς οι κάθε είδους σχέσεις μεταξύ τους παίζουν κεντρικό ρόλο, και συγχρόνως οι κλασικοί και, πλέον, ώριμοι αντίπαλοι (Grim Reaper, Ultron, Count Nefaria), αποκτούν μια πιο ξεκάθαρη υπόσταση, δοκιμάζοντας διαρκώς, και με πολλούς τρόπους, τους ήρωες.

Το σχέδιο του Perez, για άλλη μια φορά, ξεχωρίζει για τον ρεαλισμό, τη λεπτομέρεια, αλλά και τη λαμπρότητά του, απεικονίζοντας υπέροχα τις ανθρώπινες μορφές και αφήνοντας τον αναγνώστη με ανοιχτό το στόμα, σε κάθε δισέλιδο που συναντά σε αυτά τα 30 τεύχη.

Ένα run υπόδειγμα στα υπερηρωικά comics, γεμάτο με ιστορίες που κάθε Avengers fan οφείλει να διαβάσει.

#50 #49 #48 #47 #46 #45 #44 #43 #42 #41