Top 100 Marvel Comics

40-31: The Spider-Men In Black

Σε αυτή τη δεκάδα, ο Spider-Man φορά ένα κοστούμι πιο δημοφιλές κι από το original του, ο Καναδάς αποκτά τη δική του ομάδα υπερηρώων και ο Wolverine κάνει τα πρώτα του βήματα ως μεταλλαγμένος.

40

Wolverine Origin

2001-2002WritersPaul Jenkins, Joe QuesadaArtistAndy KubertMarvel Comics

Το 2001, σε ένα mini series 6 τευχών, αποκαλύφθηκε η έως τότε άγνωστη ιστορία του Wolverine πριν αποκτήσει τις δυνάμεις του και η αρχή της μεταλλαγμένης του ζωής. Σε μια από τις καλύτερες στιγμές της Marvel στις αρχές του νέου αιώνα, μεγάλα ονόματα του χώρου και της εκδοτικής συνεργάστηκαν, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα έργο αντάξιο των προσδοκιών του κοινού, που θα έμενε στην ιστορία ως το καλύτερο mutant origin story. Bill Jemas, Joe Quesada (εν ενεργεία τότε Editor-In-Chief) και Paul Jenkins, συνυπογράφουν το σενάριο, ενώ το σχέδιο ανέλαβε ο Andy Kubert με τον Richard Isanove στο coloring. Το παρελθόν του Wolverine ήταν πάντοτε ένα μυστήριο και η αποκάλυψή του έγινε αριστοτεχνικά, με ανατροπές, όμορφη πλοκή, καλοφτιαγμένους χαρακτήρες, υπέροχο artwork και πολλά από τα αγαπημένα στοιχεία κλασικής λογοτεχνίας.

To ORIGIN αποτέλεσε σταθμό για τη Marvel, καθώς μετά από αυτό ακολούθησαν και άλλοι origin τίτλοι (γνωστοί ως Χ-ΜΕΝ ORIGINS) αρκετών μεταλλαγμένων, όπως των Colossus, Jean Grey, Cyclops, Nightcrawler, Iceman κ.α.. Εκτιμώ ότι η παρούσα θέση ίσως αδικεί το εν λόγω comic, αλλά δεδομένου ότι ανταγωνιζόταν το σύνολο των τίτλων όλων των ετών, η είσοδος στην πρώτη 40άδα είναι μεγάλη επιτυχία. Αν μιλούσμε για τα καλύτερα comics της Marvel από το 2000 και εντεύθεν, τότε σίγουρα θα ήταν στην πρώτη δεκάδα.

#40 #39 #38 #37 #36 #35 #34 #33 #32 #31